REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Siaubingą nusikaltimą padaręs 14-metis iškėlė pragarišką puotą (nuotr. VK.com)

Rusiją sukrėtė šaltakraujiškas ir beprasmiškas 14-mečio įvykdytas nusikaltimas: paauglys susidorojo su jį įvaikinusia bei 12 metų auginusia moterimi ir jos motina. Paslėpęs kūnus, prabangiame užmiesčio name gyvenantis jaunuolis paprasčiausiai girtuokliavo, o jo poelgio motyvus galėjo kiek daugiau atskleisti kartu buvusi 16-metė taip pat įvaikinta šeimoje buvusi sesuo.

14

Rusiją sukrėtė šaltakraujiškas ir beprasmiškas 14-mečio įvykdytas nusikaltimas: paauglys susidorojo su jį įvaikinusia bei 12 metų auginusia moterimi ir jos motina. Paslėpęs kūnus, prabangiame užmiesčio name gyvenantis jaunuolis paprasčiausiai girtuokliavo, o jo poelgio motyvus galėjo kiek daugiau atskleisti kartu buvusi 16-metė taip pat įvaikinta šeimoje buvusi sesuo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aplinkinių gyventojų teigimu, nusikaltimą galėjo pastūmėti tai, kad šeima jau daug metų užsiima mėsos prekyba. „Berniukas nuo vaikystės priprato prie kraujo, padėdavo tėvams paruošti prekybai mėsą“, – aiškino „Life“ kalbinta vietos gyventoja.

REKLAMA

„Su niekuo nebendravo, niekas nieko apie juos nežino“

Dviejų aukštų name, kuris gėdos nepadarytų ir įžymiajai Rubliovkai, vieno Pamaskvės kaimo nuošalėje, gyveno 16-metė Ana, jos 14-metis įbrolis Andrejus, 54-erių vaikų įmotė ir 81-erių jos mama. Įtėvis kartu negyvena jau šešerius metus. Sutuoktiniai savo vaikų neturėjo, todėl prieš 12 metų priėmė sprendimą įsivaikinti berniuką ir mergaitė iš vaikų namų. Vaikams davė savo pavardę.

REKLAMA
REKLAMA

Po to kai sutuoktiniai prieš kelerius metus išsiskyrė, vaikai liko gyventi su mama ir močiute. Moteris rajono centre turėjo mėsos parduotuvę, todėl namuose nepriteklius nebuvo jaučiamas.

Kaimynai apie už aukštos metalinės tvoros pasislėpusius gyventojus praktiškai nieko nežinojo.

„Uždari žmonės, mes praktiškai jų ir nematėme. Pas juos juk mašinos: įvažiuodavo pas save – išvažiuodavo, su kaimiečiais niekur nesusikirsdavo. Jeigu ne mašinos, tai mes gal ir susitiktume stotelėje ar parduotuvėje. Mes net ir nežinojome, kad pas juos ten įvaikinti vaikai yra“, – aiškino leidiniui viena iš kaimynystėje gyvenančių moterų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie vaikus aplinkiniai taip pat atsiliepia padrikomis informacijos nuotrupomis. Andrejus su vietiniais nebendravo, mokykloje taip pat buvo abejingas bendravimui. Jo sesuo Ana lyg ir bandė susidraugauti su aplinka, tačiau klasiokai patys nelabai išreiškė ja susidomėjimo.

Šiurpus nusikaltimas: kapojo savo šeimą

Tyrėjams jau pavyko nustatyti faktiškai pilną tos kraupios nusikaltimo dienos paveikslą.

Ryte Andrejus pasakė, kad į mokyklą neis, ir liko namie su močiute. Motina ir jo sesuo išvažiavo į rajono centrą – Konakovus. Močiutė sėdėjo krėsle virtuvėje ir žiūrėjo televizorių. Kas nutiko tarp jos ir ir anūko, niekas negali pasakyti. Jaunuolis nuėjo į rūsį kirvio, grįžo į virtuvę ir iš nugaros kelis sykius smogė močiutei per galvą. Vėliau čiupo peilį ir smogė dar kelis sykius. Paauglys nutempė nužudytąją į rūsį, ramiai susitvarkė ir pradėjo laukti įmotės. Pasirodo, kad jis jai buvo numatęs tokį patį likimą.

REKLAMA

Vakare į kiemą įvažiavo motinos mašina, kurioje buvo ir Ana. Moteris, pastačiusi automobilį į garažą, įėjo į namus. Netrukus Ana, kuri pasiliko uždaryti garažo duris, išgirdo motinos pagalbos klyksmus. Kuomet ji atbėgo, pamatė kaip jos brolis talžo motiną peiliu.

„Man matant jis keturissyk sudavė jai į kaklą. Ji ėjo atidaryti rūsio, tačiau jis pakišo jai koją ir ji nugriuvo, – ramiai teisėsaugininkams pasakojo Ana. – Tuomet jis užbaigė darbą peiliu. Mirė ji labai ilgai. Tikriausiai, dar 20 minučių kriokė“.

Ant moters kūno ekspertai aptiko daugybę pjautinių ir durtinių žaizdų ant kaklo, krūtinės ir pilvo.

REKLAMA

Savo sesers paauglys nelietė. Po nužudymo Andrejus pradėjo rinktis daiktus, norėjo išvykti į miestą. „Aš tuo metu buvau kambaryje. Netrukus jis mane pakvietė į apačią. Liepė viską tvarkyti. Mama dar gulėjo čia. Jis pradėjo vilkti lavoną“, – prisimena mergina.

Surišęs savo įmotės lavoną, vaikinas nutempė jį į rūsį, kur jau gulėjo nužudyta močiutė. Po to sesuo pradėjo tvarkytis kambaryje ir plauti siena nuo kraujo dėmių.

„Jis man liepė tylėti apie motinos ir močiutės nužudymą ir pasakė, kad aš būsiu sekanti, j kurią jis gali nužudyti“, – aiškino paauglė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mergina tikina nežinanti, kodėl jos brolis žiauriai susidorojo su įmote ir močiute.

„Aš labai dažnai su juo pykdavausi. Dėl mokslų pykdavausi, kuomet jis nesiklausė. Bendrai tai sunkūs mūsų su broliu santykiai buvo. Anksčiau jis kalbėjo, kad jam reikia laisvės – žodžio laisvės, veiksmų laisvės, kad jam pabodo motinos priekaištai. Aš visą laiką bandžiau kaip nors išlaisvinti jį nuo šių minčių, tačiau man nesigaudavo. Galų gale aš realiai suvokiau, kad jam pačiuožė stogas“, – aiškino Ana.

Suviliojo pinigai

Šokiruoti šioje istorijoje gali ir tai, kad brolis su seserimi dar kurį laiką ramiai gyveno name, kurio rūsyje gulėjo jų įmotės ir jos mamos lavonai. Maža to, jie į svečius pasikvietė ir klasioką. Beje, kaimynai atkreipė dėmesį į tuomet pasikeitusį Andrejaus elgesį.

REKLAMA

„Paskutinėmis dienomis jis vaikščiojo kažkoks keistas. Įprastai jis nevaikščiodavo vienas, visada su kuo nors buvo. O paskutinėmis dienomis aš jį gatvėje tik vieną mačiau“, – aiškino netoliese gyvenanti paauglė.

Nusikaltimas tikriausiai nebuvo itin kruopščiai planuojamas, nes tai, iš ko gyvens jaunuolis sprendė jau susidūręs su faktu. Po žudynių jis nusprendė ištuštinti namuose buvusius du seifus, kuriuose motina laikė uždirbtus pinigus. Vieną jų pabandė sudaužyti išmetęs iš antro aukšto, tačiau nesėkmingai.

Tuomet jis, kartu su seserimi ir klasioku, patraukė pas kaimynus ieškoti kas galėtų paskolinti diskinio pjūklo. „Pas mus buvo atėjęs tas berniukas, jo sesuo Ana ir dar kažkoks berniukas su jais. Jie paprašė diskinio pjūklo, pareiškė, kad reikia kažkokį seifą atidaryti“, – pasakojo viena iš kaimo gyventojų.

REKLAMA

Atidaręs seifus, kiekviename jų rado po 100 tūkst. rublių (daugiau nei 1300 eurų). Savo sesei jis davė 10 tūkst. „dviem savaitėms“.

Paaiškėjo, kad paauglys įmotės auksinį žiedą ir kitus rastus namuose papuošalus nunešė į lombardą.

Balius ant savo motinos lavono

Paaugliai namuose surengė girtuoklystes – alus ir alkoholis liejosi upe. Ana pradėjo vaizdo transliacijas internetu iš namų savo soc. tinklo paskyroje. Sprendžiant iš balso, mergina taip pat buvo visiškai girta. Ji vaikšto po namą, kuriame išvartyti visi daiktai ir atviros spintos. Stalas virtuvėje užverstas tuščiais buteliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Girdisi, kaip kažkur netoliese Andrejus kažką pjauna diskiniu pjūklu. Kameroje šmėkšteli ir minėtasis klasiokas su alaus tara rankoje. Netrukus pasirodo vos ant kojų pastovintis Andrejus, kuris klausia sesers: „Ar aš tau daviau pinigų?“ Ji atsako teigiamai ir parodo krūvą eurų rankose. Transliacija nutrūksta tuo metu, kai Ana prieina prie lango ir pradeda šaukti, kad atvažiavo „batia“.

Tai iš tiesų buvo įtėvis. Vyras kelias dienas nesėkmingai skambino buvusiai žmonai ir jos motinai, tačiau telefonai buvo išjungti. Įvaikiai nesugebėjo įtikinamai paaiškinti, kur iš namų dingo suaugusieji. Visa tai vyrui pasirodė keista, ir jis nusprendė pats nuvažiuoti į kaimą. Pamatęs žmonos mašiną garaže, jis iškart įtarė kažką negero ir iškvietė policiją.

REKLAMA

„Taip, aš juos aptikau, pats nieko neatidarinėjau. Sūnus iškart dėl visko prisipažino – pasakojo tėvas. – Aš nežinau, kodėl jis tai padarė. Buvo visai normalus vaikinas“.

Policija suėmė Andrejų ir Aną, tačiau netrukus seserį paleido. Kol kas jos statusas šioje byloje yra kaip liudininkės, tačiau teisėsaugininkai ir jai turi daug klausimų.

Iki gyvos galvos negaus

Pagal Rusijos įstatymus, Andrejus jau sulaukė baudžiamojo amžiaus, tačiau maksimali bausmė, kurią teismas gali skirti asmeniui iki 16 metų amžiaus už ypač sudėtingą nusikaltimą – 10 metų įkalinimo. Taigi, blogiausiu atveju Andrejus į laisvę išeis 24 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų