REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Patikrinimo metu, pareigūnai išprievartavo merginą (TV3 koliažas) (nuotr. 123rf.com)

Ši istorija būtų nutilusi, jei ne aktyvistų ir žmones ginančių organizacijų atstovų pastangos padėti nukentėjusiai merginai.

15

Ši istorija būtų nutilusi, jei ne aktyvistų ir žmones ginančių organizacijų atstovų pastangos padėti nukentėjusiai merginai.

REKLAMA

Kaip skelbiama, sukrečiantis įvykis nutiko dar rugsėjį. Aštuoniolikmetė Ana leido laiką su draugais Niujorke, kai juos automobilyje nusprendė patikrinti su narkotikais dirbantys pareigūnai.

Apieškoję trijulę, pas visus tris rado po vieną tabletę. Tuomet pareigūnai liepė Anai nusirengti ir nusiimti liemenėlę, neva tikrindami, ar daugiau nėra slepiamų narkotikų. Vos jai nusirengus, pareigūnai liepė jos bičiuliams dingti, o ją pasakė, kad nuveš į nuovadą.

Tačiau jie net negalvojo ten vykti. Nuvažiavę į netoliese esančią automobilių stovėjimo aikštelę, pareigūnai liepė merginai juos patenkinti oraliniu būdu, tuo pačiu Anai buvo grasinama, kad ji bus išvežta iš miesto ir palikta dykvietėje.

Vos jai patenkinus vieną pareigūną, kitas ją išprievartavo. Merginos advokatas nurodė, kad „ji visą tą laiką buvo surakintomis rankomis“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jos košmaras tuo nesibaigė. Pareigūnai ją dar 20 minučių po prievartavimo vežiojo po miestą, bandydami paklaidinti. Tačiau mergina net išleista kitame miesto gale, sugebėjo rasti pažįstamo namus, kurio motina nukentėjusią merginą skubiai nuvežė į ligoninę.

REKLAMA

Po jai atliktų tyrimų, buvo rasta abiejų pareigūnų DNR. Kaip bebūtų netikėta, net po šių įrodymų, byla dėl merginos išprievartavimo buvo nagrinėjama itin slaptai.

O ir abu pareigūnai teisme aiškino, kad seksu buvo užsiima visų trijų sutikimu. Tokiu įžūlumu stebėjosi ne vienos institucijos atstovai, teikę pagalbą merginai, patyrusiai baisią skriaudą.

Teisme pareigūnai rėžė dar vieną absurdišką argumentą. Neva po išprievartavimo, mergina pati internete pasidalino provokuojančia nuotrauka, todėl jų manymu, ji nesijautė blogai ir toliau gyveno savo gyvenimą lengvabūdiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Esą jiems tai leidžia manyti ir galima suprasti kaip įrodymą, kad ji nėra auka. Psichologai ir ekspertai tikino, kad pareigūnai naudojasi situacija, nors puikiai žino, kad seksualinę prievartą patyrusios aukos išgyvena skirtingus etapus, nuo milžiniško šoko savęs nekontroliuojant, baimės ir bandymo visko pamiršti iki neigimo, bandant ištrinti potyrius iš atminties.

Todėl šie jų argumentai buvo atmesti. Kuo toliau, tuo labiau ši istorija piktino visuomenę, o policijos atstovai trumpai komentavo savo poziciją. „Ženkleliai ir ginklai iš jų dabar atimti, kol vyksta tyrimas. Jeigu bus nustatyta, kad jie viršijo savo įgaliojimus ir išnaudojo merginą, bus imtasi priemonių“, - nurodė Niujorko policijos atstovas.

Šis tyrimas dar nėra baigtas, tačiau merginą ginančios organizacijos tikina darysiančios viską, kad būtų atlyginta žala ir įrodyta tiesa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų