REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujasis mūsų kaimynės Lenkijos pirkinys, panašu, gerokai suerzins Kremlių. Tai - kelis milijardus kainuojantys amerikiečių Patriot raketų kompleksai.

Naujasis mūsų kaimynės Lenkijos pirkinys, panašu, gerokai suerzins Kremlių. Tai - kelis milijardus kainuojantys amerikiečių Patriot raketų kompleksai.

REKLAMA

Rusija irgi nesnaudžia - raumenis demonstruoja pirmą kartą nuo sovietinių laikų, kariniais lėktuvais skriedama virš Šiaurės ašigalio. Ir tą daro būtent tuo metu, kai amerikiečiai su britais Arktyje vykdo karines pratybas.

Į orą spėriai kyla amerikiečių oro gynybos sistemos „Patriot“ raketos. Tai NATO karių pratybos. Būtent tokių priešlėktuvinių ir priešraketinių raketų kompleksų įsigyja mūsų kaimynai lenkai. Ir tai, skelbiama, brangiausias karinis pirkinys Lenkijos istorijoje.

4 metiniai Lietuvos gynybos biudžetai

Sutarties su amerikiečiais kaina – beveik 4 mlrd. €, tai maždaug keturi metiniai Lietuvos gynybos biudžetai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirma partija naujausios kartos „Patriot“ sistemų Lenkiją pasieks iki 2022 m. ir netrukus bus tęsiamos derybos dėl papildomų sistemų pirkimo.

REKLAMA

„Visa tai sudėjus turime mūsų šalies gynybinį skėtį, kuris apsaugos nuo skirtingo puolimo iš oro. Džiaugiuosi, kad Lenkija perka šią apsaugą. Tai pirmoji fazė, po kurios eisime prie antros. Tai daug kainuoja, bet iš istorijos žinome, kad saugumas yra neįkainojamas“, - sakė Lenkijos prezidentas. 

Atsakas Kaliningradui

Ekspertų teigimu – amerikiečių oro gynybos sistemos atsiradimas Lenkijoje, tai atsakas Kaliningrade 2016 m. dislokuotoms rusų raketoms „Iskander“, kurios gali nešti branduolines galvutes.

Beje, pernai Lenkija pasveikino ir būrį į šalį atvykusių amerikiečių karių su karine technika. Baltijos šalyse NATO kariai dislokuoti atsakant į Rusijos karą Ukrainoje.

REKLAMA
REKLAMA

O rusai tuo tarpu toliau pasauliui demonstratyviai rodo raumenis. Platina vaizdus, kaip Kamčiatkoje į dangų kyla kariniai lėktuvai ir giriasi pirmą kartą po sovietinių laikų įvykdžiusi karinių lėktuvų skrydžius virš Šiaurės Ašigalio.

Rengia pratybas

„Pirmą kartą nuo sovietų laikų atlikti priešlaivinės aviacijos skrydžiai per Šiaurės Ašigalį į Šiaurės Amerikos kontinentą. Baigiama unikalių save išlaikančių karinių miestelių statyba, statytų naudojant naujausias technologijas Franco Jozefo žemėje ir Novosibirsko salose“, - sakė Rusijos gynybos ministras.

Skrydis virš Ašigalio povandeninių laivų naikinimui skirtais lėktuvais vyksta tuo metu, kai Arktyje amerikiečiai su britais rengia povandeninių laivų pratybas.

Tuo pat metu Kalifornijoje Pendletono bazėje vyksta ir amerikiečių aukštų technologijų pratybos. Jūrų pėstininkai jų metu išbando naujausias technologijas netrukus tapsiančias neatsiejama kovos dalimi.

Išsamiau - reportaže: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų