REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
„Liko keli mėnesiai“: JAV žvalgyba perspėjo apie Šiaurės Korėjos galimybes pulti (nuotr. SCANPIX)

JAV žvalgybos vadas televizijos laidoje papasakojo apie Šiaurės Korėjos galimybes „jau artimiausiais mėnesiais pulti JAV“.

12

JAV žvalgybos vadas televizijos laidoje papasakojo apie Šiaurės Korėjos galimybes „jau artimiausiais mėnesiais pulti JAV“.

REKLAMA

JAV Centrinės Žvalgybos Agentūra (CŽA) paskelbė apie Šiaurės Korėjos pasirengimą atakuoti JAV „po poros mėnesių“. Anot CBS kanalui kalbėjusio agentūros vadovo Mike’o Pompeo, JAV valdžia deda visas pastangas tam, kad pratęstų šį laikotarpį.

Televizijos laidos vedėja pažymėjo, kad tą patį amerikiečių žvalgybos vadas kalbėjo jau prieš keletą mėnesių. M. Pompeo į tai atsakė: „Tai teisybė. Aš tikiuosi, kad galėsiu tą patį pasakyti ir po metų. JAV valdžia deda visas pastangas, kad pratęstų šį terminą“.

CŽA vadovas taip pat pažymėjo, kad JAV gali nustatyti, ar šiaurės korėjiečių kariuomenė dirba su branduoline programa, tačiau jos pobūdžio, pasiekimų stadijos ir tikslių planų sužinoti nepavyks.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes niekada nesužinosime tikslių įvykių charakteristikos, tikslaus momento, kuomet jie ruošiasi pulti. Tačiau pagrindinė rizika, kurią reikia valdžiai numatyti, yra ta, kad Šiaurės Korėjos branduolinio ginklo programa ir toliau plečiama, vystoma. Ji tampa vis galingesne, patikimesne“, – aiškino jis.

REKLAMA

Anot JAV mokslininkų federacijos Branduolinės informacijos programos direktoriaus Hanso Christenseno ir jo kolegos, Gamtos resursų apsaugos tarybos eksperto Roberto Norriso, Pchenjanas gali savo arsenale turėti nuo 10 iki 20 branduolinių galvučių, kurių galia gali siekti iki 20 kilotonų.

Amerikiečių žurnalas „Newsweek“, komentuodamas M. Pompeo interviu, rašė: „Faktas, kad Pchenjanas turi galimybių smogti JAV, nereiškia, kad jis smogs „per kelis mėnesius“. Daugelis ekspertų mano, kad (Šiaurės Korėjos lyderiui) Kim Jong Un ui (Kim Čen Unui) branduoliniai ginklai reikalingi kaip atgrasomoji priemonė. Jis supranta, kad tokio ginklo panaudojimas prieš JAV greičiausiai nuvestų prie visiško jo šalies sunaikinimo.“

Žurnalas taip pat rašė, kad „neseniai vykusios Šiaurės Korėjos ir Pietų Korėjos derybos suteikė šiokią tokią viltį, kad Pchenjanas greitai gali sutikti su derybomis (denuklearizacijos klausimu) ir atsisakyti savo branduolinės programos“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų