REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Kalifornijoje gelbėtojai trečiadienį toliau ieškojo aukų didžiulių purvo nuošliaužų nuniokotoje teritorijoje, pasitelkdami šunis ir sraigtasparnius.

Pietų Kalifornijoje gelbėtojai trečiadienį toliau ieškojo aukų didžiulių purvo nuošliaužų nuniokotoje teritorijoje, pasitelkdami šunis ir sraigtasparnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai pranešė, kad vienoje bendruomenėje, kurioje gyvena tokios įžymybės kaip Oprah Winfrey (Opra Vinfri), žuvo mažiausiai 17 žmonių.

REKLAMA

Smarkių liūčių sukelti purvo ir nuolaužų srautai, kurių gylis siekė žmogui iki juosmens, antradienį pasipylė nuo kalvų į Montesitą ir kitus Santa Barbaros apygardos miestelius, esančius į šiaurės vakarus nuo Los Andželo. Šis regionas praeitą mėnesį buvo nusiaubtas didžiulių gaisrų.

„Su liūdesiu pranešame, kad žuvusiųjų skaičius jau padidėjo iki 17“, – žurnalistams sakė Santa Barbaros apygardos šerifas Billas Brownas (Bilas Braunas). Jis pridūrė, kad buvo „dar viena itin sunki diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Mažiausiai 28 žmonės buvo sužeisti, o 30 tūkst. gyventojų tebegalioja įsakymas evakuotis, nurodė pareigūnai.

JAV pakrančių apsaugos tarnyba paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip nuo namo stogo į sraigtasparnį paimama pora, du maži jos vaikai ir du šunys.

Montesite ir kituose miesteliuose geltoni buldozeriai valė gatves nuo daugybės lipnaus rudo purvo, buvo stengiamasi atkurti elektros tiekimą.

Pokalbių laidų „karalienė“ O. Winfrey, šią savaitę minėta kaip galima kandidatė 2020 metų prezidento rinkimuose, taip pat yra tarp nukentėjusiųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Garsenybė paskelbė vaizdo medžiagą, kaip prie savo namo Montesite ji braido po purvą beveik iki kelių.

Kai kuriuose rajonuose vis dar matyti didžiulio miškų ir krūmynų gaisro „Thomas“ palikti randai: vieni namai yra visiškai supleškėję, o kiti netoliese – nenukentėję.

„Dalis problemos – kad gaisras sukūrė situaciją, kai purvas galėjo būti nuplautas žemyn“, – sakė Karpinterijos gyventojas Richardas Targonia (Ričardas Targonija).

„Jei kalvose būtų likę augmenijos, tokios didelės problemos nebūtų“, – sakė jis.

Pokalbių laidų vedėja Ellen DeGeneres (Elen Dedženers) yra dar viena nuo audros nukentėjusi Montesito gyventoja. Socialiniame tinkle „Twitter“ buvo paskelbta nuotrauka, kurioje ji matyti stovinti purve prie nuvirtusio medžio netoli savo namų.

REKLAMA

„Tai gatvė priešais mūsų namą, – sakė ji. – Dar nieko nežinau apie mūsų namus. Skauda širdį dėl mūsų bendruomenės Montesite.“

Šerifas B. Brownas anksčiau televizijos CBS laidai „This Morning“ sakė, kad kai kurie gyventojai nepaisė įsakymų evakuotis.

„Galvoju, kad dauguma žmonių tikrai sukrėsti žalos masto, – sakė B. Brownas. – Nors žinojome, kad taip bus, negalima nesistebėti audros intensyvumu, nuošliaužos padariniais ir vandeniu, kuris kaskadomis krito nuo šlaitų.“

Keliai visame regione užnešti dumblu; nuošliaužos antradienį blokavo daugiau kaip 50 km 101-ojo greitkelio ir nuo pamatų nunešė virtinę namų.

REKLAMA

Daugiausiai lietaus – 13 cm – iškrito Ventūros apygardoje, nurodė Nacionalinė meteorologijos tarnyba.

Daug šios nelaimės paveiktų teritorijų prieš kelias savaites išdegė siaučiant „Thomas“. Šis miškų ir krūmynų gaisras buvo antras pagal dydį per Kalifornijos istoriją.

Daliai Los Andželo priemiesčio Berbanko gyventojų buvo nurodyta evakuotis dėl nuslinkusios purvo nuošliaužos, nutempusios prie namų stovėjusius automobilius žemyn šlaitu.

Dėl šios nuošliaužos taip pat įvyko „reikšmingas“ dujų nuotėkis. Mėginant jį pašalinti rajone buvo išjungtas dujų, elektros ir vandens tiekimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Los Andželo tarptautiniame oro uoste dėl potvynio teko uždaryti 2-ojo terminalo muitinės zoną.

Dykumoje lietaus buvo mažiau nei pakrantės rajonuose, bet sausio 9 dieną buvo viršytas 1980 metais užregistruotas Palm Springso rekordas – 2,8 cm kritulių.

Antradienį vakare lietus beveik liovėsi, bet tolesnių nuošliaužų pavojus išlieka.

Ši audra atslinko po 10 mėnesių trukusios sausros, įsivyravusios po pernai sausį ir vasarį siautusių liūčių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų