REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Tragiška nelaimė

Indijos policija trečiadienį suėmė paauglį, kaip įtariama, nužudžiusį septynmetį moksleivį, kad dėl to būtu atidėtas egzaminas, pranešė federaliniai tyrėjai.

9

Indijos policija trečiadienį suėmė paauglį, kaip įtariama, nužudžiusį septynmetį moksleivį, kad dėl to būtu atidėtas egzaminas, pranešė federaliniai tyrėjai.

REKLAMA

Šešiolikmetis įtariamas rugsėjo mėnesį nužudęs jaunesnį moksleivį, netoli Delio įsikūrusioje prestižinėje privačioje mokykloje, nes mėgino atitolinti artėjantį egzaminą ir tėvų susirinkimą.

Policija iš pradžių sulaikė autobuso kontrolierių, manydami, kad jis berniuką nužudė po, to kai šis pasipriešino seksualiniam išpuoliui.

Vis dėlto federalinių tyrėjų atstovas sako, kad yra patikimų parodymų prieš „akademiškai silpną paauglį, kurį įvykdyti nusikaltimą paskatino siekis atidėti egzaminą ir artėjantį tėvų susirinkimą“.

„Apklausos metu jis prisipažino siekęs, kad mokykla būtų uždaryta, kad būtų atidėtas egzaminas ir susirinkimas“, – AFP sakė Centrinio tyrimų biuro atstovas R. K. Gauras.

REKLAMA
REKLAMA

Paauglys, kuris dėl teisinių priežasčių negali būti įvardytas, tikriausiai bus išsiųstas į nepilnamečių pataisos namus, o vėliau bus teisiamas dėl nužudymo, sakė biuro atstovas.

REKLAMA

R. K. Gauras sakė, kad autobuso kontrolierius liks sulaikytas, kol teismas paneigs jo kaltę.

Šalies laikraščiuose aprašytas nusikaltimas, sukėlė tėvų nerimą dėl saugumo mokyklose.

Auganti Indijos vidutinioji klasė šalyje didina poreikį privačioms mokykloms, nes viešojo švietimo padėtis šalyje itin prasta.

Akademiniai pasiekimai Indijoje yra labai sureikšminami, o vaikai patiria didelį spaudimą gauti gerus pažymius. Dėl šių priežasčių, anot ekspertų, šalyje smarkiai padaugėjo stresą patiriančių ir psichinėmis ligomis sergančių paauglių.

REKLAMA
REKLAMA

Indijos, turinčios daugiau nei milijardą gyventojų, padėtis pagal savižudybių rodiklius – viena blogiausių pasaulyje, o moksleiviai – viena pažeidžiamiausių visuomenės grupių.

Oficialiais duomenimis 2015 metais nusižudė beveik 9 tūkst. moksleivių.

Sveikatos apsaugos ekspertų nuomone, daugeliui jaunuolių sunku atlaikyti spaudimą pasiekti geriausių rezultatų, jiems sudėtinga priimti nesėkmes per egzaminus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų