REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britanijos premjerė Theresa May paragino parlamente laikytis „pagarbos kultūros“ pirmadienį, ruošdamasi susitikimui su šalies politinėmis partijomis dėl būdų kovoti su seksualiniu priekabiavimu, parlamentą krečiant gausybei skandalų.

Britanijos premjerė Theresa May paragino parlamente laikytis „pagarbos kultūros“ pirmadienį, ruošdamasi susitikimui su šalies politinėmis partijomis dėl būdų kovoti su seksualiniu priekabiavimu, parlamentą krečiant gausybei skandalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarosiomis dienomis kaltinimai priekabiavimu pareikšti apytiksliai dvylikai parlamentarų iš Th. May Konservatorių partijos ir pagrindinės opozicijos Leiboristų partijos, vyriausybė prisiėmė atsakomybę už rimtas spragas pranešimų apie tokius nusižengimus procedūrose.

REKLAMA

Pirmadienį per Jungtinės Karalystės Bendruomenių rūmų posėdį už uždarų durų, Th. May susitiks su politinių partijų vadovais, tarp kurių ir jos pagrindinis varžovas Leiboristų partijos pirmininkas Jeremy Corbynas (Džeremis Korbinas).

Kalbėdama Britanijos pramonės konfederacijos susitikime, Th. May sakė norinti „naujos, paprastos, tvarios ir nepriklausomos skundų parlamente procedūros“.

Praėjusią savaitę atsistatydino gynybos sekretorius Michaelas Fallonas (Maiklas Falonas), o valstybės sekretorių ir Th. May pavaduotoją Damianą Greeną (Deimieną Griną) vyriausybė tiria dėl jam pateiktų kaltinimų, kai kurie nusižengimai padaryti prieš kelerius metus.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų visuomeninio gyvenimo pačiame vidury privalome nustatyti naują pagarbos kultūrą, – sakė Th. May. – Visi turi teisę jaustis saugiai tarnyboje, kur jų nusiskundimai bus ištirti tinkamai ir be išankstinių nusistatymų“.

Bet premjerė tuo pačiu pabrėžė, kad „negalima griauti žmonių karjerų nepagrįstais internete sklandančiais gandais“, kai daug priekaištų skelbiama socialiniuose tinkluose.

„Žinoma žmonės gali bendrauti su savo kolegomis, tarnyboje gali išsivystyti abipusiu sutikimu grindžiami santykiai, mes nesikišame į žmonių asmeninius gyvenimus“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lūžio taškas

Penktadienį Th. May paskelbė, kad Konservatorių partija laikysis naujo elgsenos kodekso, pagal kurį praėjusį savaitgalį dėl kelių parlamentarų elgesio buvo pradėtas tyrimas.

Du Leiboristų partijos įstatymų leidėjai suspenduoti, dar vienas bus tiriamas partijos, o ketvirtas atsiprašė, kad dėl jo elgesio moterys jautėsi nepatogiai.

Taip pat norima pakeisti dabartinę tvarką, kad parlamentarų darbuotojai būtų parlamento, o ne politikų darbuotojai, nes dėl šio neatitikimo, kai kurios priekabiavimo aukos nepraneša apie nusižengimus.

REKLAMA

Vidaus reikalų sekretorė Amber Rudd (Amber Rad) sekmadienį sakė, kad šie skandalai taps lūžio tašku, padėsiančiu iš parlamento išstumti netinkamą elgesį. Vis dėlto, vidaus reikalų ministrė paneigė, kad Th. May mažumos vyriausybei dėl šio skandalo kyla kokia nors rizika.

M. Fallonas trečiadienį pranešė, kad atsistatydina ir atsiprašė, kad 2002 metais lietė žurnalistės kelį.

Kita žurnalistė savaitgalį M. Falloną apkaltino, kad po pietų 2003 metais jis ją užsipuolė.

Žurnalistė sakė, kad šią savaitę apie incidentą pranešė Douning Stritui, o po kelių valandų M. Fallonas atsistatydino.

REKLAMA

Tuo tarpu, D. Greenas tiriamas dėl jo netinkamo elgesio su žurnaliste, nors valstybės sekretorius griežtai tai neigia.

A. Rudd patvirtino, kad tyrimas praplėstas ir į jį įtrauktas sekmadienį laikraščio paviešintas tyrimas, kuriame nurodoma, kad parlamentaro darbo kompiuteryje 2008 metais buvo rasta „itin pornografiškos medžiagos“.

D. Greenas griežtai paneigė „The Sunday Times“ paskelbtą straipsnį ir apkaltino jame cituojamą policijos šaltinį mėginimu padaryti jam politinės žalos.

Sekmadienį iš partijos drausmintojo pareigų atsistatydino Konservatorių įstatymų leidėjas Chrisas Pincheris (Krisas Pinčeris) ir pasidavė partijos nusiskundimų procedūrai ir policijai po jam pateiktų kaltinimų dėl netinkamo elgesio.

Toks jo sprendimas priimtas po savaitraštyje „The Mail on Sunday“ paviešintos informacijos, kad C. Pincheris kaltinamas priekabiavimu prie buvusio olimpinių žaidynių irkluotojo ir konservatorių aktyvisto Alexo Story.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų