REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mama liūte“ vadinamai motinai, kuri mirtinai subadė savo dukters prievartautoją ir dar du sužeidė, nebus pateiktas kaltinimas dėl nužudymo, rašoma „The Independent“.

„Mama liūte“ vadinamai motinai, kuri mirtinai subadė savo dukters prievartautoją ir dar du sužeidė, nebus pateiktas kaltinimas dėl nužudymo, rašoma „The Independent“.

REKLAMA

Pietų Afrikos gyventoja mirtinai subadė viena vyrą ir dar kelis sužeidė užklupusi juos prievartaujant dukterį. Netrukus policija moterį suėmė, tačiau visuomenėje kilo didžiulis ažiotažas ir teismų bei prokuratūros atstovai paskelbė, kad „kaltinimai dėl nužudymo nebus keliami“.

Incidentas rugsėjo antrąją įvyko Kuumbu kaimelyje, Rytų Kapo provincijoje. Tuomet „Mamai liūtei“, kaip ją vadina Pietų Afrikos žiniasklaida, paskambino vėliau žuvusiojo vyro 18-metis giminaitis ir pranešė, kad jos dukrai gresia pavojus. Ji dar bandė prisiskambinti vietos policijai, tačiau nesulaukė atsako.

56-ių moteris 3 kilometrus bėgo su virtuviniu peiliu rankose. Apleistuose namuose aptikusi tris vyrus paeiliui prievartaujančius jos dukterį, ji sudavė nenurodytą skaičių smūgių peiliu, kol visi trys krito be sąmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Po susidorojimo su užpuolikais prievartautojais moteris pasiliko guosti savo 27-ių dukterį ir sulaukė policijos, kuri pateikė jai kaltinimus dėl žmogžudystės ir dviejų pasikėsinimų įvykdyti žmogžudystę.

REKLAMA

Tačiau savaitgalį prokuratūra paskelbė, kad visi kaltinimai yra oficialiai panaikinti. Kaltintojai nepateikė oficialaus paaiškinimo, kodėl kaltinimai buvo nepateikti, tačiau vietos žiniasklaidoje yra rašoma, kad „jie nematė realios galimybės pateikti kaltinimą“.

„Mama liūtė“ susilaukė didelio žiniasklaidos ir soc. tinklų dėmesio, žmonės iš visos šalies veržėsi jai padėti. Keiptauno gyventoja Natalie Kendrick paskelbė minios finansavimo akciją, kurios metu buvo surinkta apie 8 tūkst. eurų moters teisinėms paslaugoms padengti.

Pati moteris, po teismo sprendimo džiaugėsi žmonių palaikymu, kuris jai leido nesijausti vienišai. „Aš džiaugiuosi, kad kaltinimai prieš mane yra panaikinti. Maniau, kad keliausiu į kalėjimą, tačiau Dievas buvo mano pusėje“, – cituojama „Mama liūtė“.

Du išgyvenę vyrai, Xolisa Siyeka ir Mncedisi Vuba kitą savaitę keliaus į teismą išprievartavimo byloje. Nužudytasis yra įvardijamas kaip Zamile Siyeka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų