REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kim Jong Uno chaotiškas temperamentas yra visiems plačiai žinomas jau daugelį metų ir gali būti atpažįstamas iš senos istorijos, kurią primena „Business Insider“, remiantis Pietų Korėjos saugumo ekspertų informacija.

Kim Jong Uno chaotiškas temperamentas yra visiems plačiai žinomas jau daugelį metų ir gali būti atpažįstamas iš senos istorijos, kurią primena „Business Insider“, remiantis Pietų Korėjos saugumo ekspertų informacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Namas Sung-wookas, buvęs Nacionalinio saugumo strategijos instituto direktorius, papasakojo vieną istoriją, kurią jam pavyko sužinoti apie Šiaurės Korėjos lyderio mokyklines dienas.

REKLAMA

Jo teigimu Kimo neįvardinta mokyklos laikų meilė bandė įkalbėti jį mesti rūkyti ir sulaukė to paties įsiūčio atsako, su kuriuo pasaulio lyderiai pastaraisiais metais susipažino pakankamai artimai.

„Kimas pradėjo rūkyti jauname amžiuje, todėl jo mergina pasiūlė jam mesti“, – cituojamas ekspertas korejiečių leidinyje „Yonhap News“.

„Tuomet Kimas pratrūko keiksmais, kurie ją gerokai pribloškė“, – pasakojo ekspertas.

„Šis atšiaurus elgesys man parodė, kad reikalai gerokai komplikuosis, kai jis taps šalies „karaliumi“, – aiškino jis.

REKLAMA
REKLAMA

Eksperto teigimu, Kimo asmenybės trūkumų yra tiek daug, kad vienintelis būdas išspręsti Korėjos problemą yra jo „pašalinimas“.

N. Sung-wookas apie Kimo praeitį informaciją rinko dalyvaudamas tyrėjų komandos tyrime 2008-aisiais Berne, Šveicarijoje, kur būsimas diktatorius baigė elitinę tarptautinę mokyklą.

Broliai valdžiai netiko

Šiaurės Korėja praėjusią savaitę paskelbė ištobulinusi ir išbandžiusi savo jau šeštąjį branduolinį sprogmenį, kaip ir pernai, šalis skelbė, kad tai buvo vandenilinė bomba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Paskutinių įvykių vystymasis yra labai charakteringas Kimui, – aiškino ekspertas. – Jeigu nepašalinti Kimo, problemos išspręsti nepavyks“.

Pietų Korėja jau pradėjo formuoti specialų padalinį, skirtą Kim Jong Uno ir kitų Šiaurės Korėjos lyderių eliminavimui, skelbia „Korea Herald“. Skelbiama, kad nuo gruodžio 1-osios pradės veikti bendras su JAV spec. pajėgomis, kurios dalyvavo Osamos bin Ladeno neutralizavimo operacijoje, darinys.

Kim Jong Ilas, dabartinio vadovo tėvas ir buvęs ilgalaikis šalies vadovas, pradėjo ruošti Jong Uną vadovavimui po to, kai 2008 metais patyrė insultą. Kim Jong Ilas mirė 2011-ųjų gruodį.

REKLAMA

Kim Jong Unas yra trečiasis Kim Jong Ilo sūnus ir nepretendavo į „sostą“. Tačiau jo abiem broliams vadovavimas nesusiklostė. Vyriausiasis iš sūnų, Kim Jong Namas, ilgą laiką gyveno Makau. Šių metų vasarį jis buvo mįslingomis aplinkybėmis nužudytas Kuala Lumpure, Malaizijoje, manoma, suorganizavus pačiam Kim Jong Uno režimui.

Antrasis brolis, Kimas Jong Chulas, netiko valdymui, nes Kim Jong Ilas vadino jį „maža mergaite“. Apie tai vėliau pasakojo buvęs Šiaurės Korėjos vadovo asmeninis virėjas. Namas Sung-wooko teigimu, Kim Jong Chulas galėjo stipriai nukentėti vienos automobilio avarijos metu, tuomet jo kūnas pradėjo išskirti per daug moteriškų hormonų.

„Tuo metu aš tikėjausi, kad mano spėjimas (dėl Kimo tapimo Šiaurės Korėjos vadovu) bus klaidingas, – pareiškė Namas Sung-wookas leidiniui „Yonhap“. – Deja, tai pasitvirtino“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų