REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Jemene - dar viena vieša egzekucija

Per vos mažiau nei mėnesį Jemene – antra šiurpą kelianti vieša mirties egzekucija, per kurią buvo pakartas mažametės prievartautojas ir žudikas, rašoma „Daily Mail“.

34

Per vos mažiau nei mėnesį Jemene – antra šiurpą kelianti vieša mirties egzekucija, per kurią buvo pakartas mažametės prievartautojas ir žudikas, rašoma „Daily Mail“.

REKLAMA

Vyro egzekuciją stebėjusi mažylės Safaa al-Matar motina neslėpė džiaugsmo matomu vaizdu. Nuotraukas užfiksavo „Reuters“ fotografas Khaled Abdullah.

Į Hussein al-Saket (25) galvą buvo paleisti net penki šūviai, o po to buvo pakartas matant šimtams žmonių.

„Aš esu nepaprastai laiminga, kad žudikas sulaukė bausmės“, - sakė motina. „Dabar žinau, kad mano mažylė gali ramiai ilsėtis – jos žudikas sulaukė bausmės.“

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad visai neseniai rašėme apie dar vieną egzekuciją šioje šalyje.

Stebint keliems šimtams smalsuolių, buvo atlikta pirmoji po 2009 metų vieša mirties bausmė. Kraupaus vaizdo liudininku tapęs fotografas žiniasklaidai atskleidė, kad nuotraukas įamžinti buvo gana sudėtinga, nes vaizdą norėjo matyti begalė žmonių, todėl nebuvo lengva pro visus juos prasistumti.

REKLAMA
REKLAMA

„Mačiau tvyrantį chaosą“, - sakė fotografas. Remiantis užsienio žiniasklaida, vyras Muhammad al-Maghrabi (41) kaltinamas trijų mergaičių išprievartavimu ir nužudymu.

REKLAMA

Fotografas taip pat papasakojo, kad vyrą į mirties vietą lydėjo net penki pareigūnai.

„Turėjau atrasti tinkamą kampą, kaip fotografuoti, kad žmonės neužstotų vaizdo“, - sakė „Reuters“ fotografas.Bausmė įvykdyta šūviu į galvą.

„Nusikaltęs vyras dar norėjo kalbėti su vienu šalia buvusiu pareigūnu, tačiau jis į jį nekreipė jokio dėmesio – tik rūkė cigaretę“, - kraupų vaizdą apibūdina fotožurnalistas.

Kirpykloje išprievartavo ir nužudė vienuolikametį

Mirties bausmė yra viena seniausių pasaulyje taikomų sankcijų už labai sunkius nusikaltimus. 2009 metais Jemeno sostinės Sanos aikštėje buvo įvykdyta vieša mirties bausmė 22 metų Yahijui al-Raghwai, kuris savo kirpykloje išprievartavo ir nužudė vienuolikametį berniuką Hamdį Abdullah.

REKLAMA
REKLAMA

Egzekucijoje, kuri buvo įvykdyta pirmadienį, dalyvavo keli šimtai žmonių, tarp kurių buvo ir aukos giminės.

Y. al-Raghwai mirties bausmė buvo įvykdyta šūviu į galvą. Šiemet Jemene jau buvo įvykdytos 9 mirties bausmės. „Amnesty International“ skelbia, kad Jemenas yra viena iš 59 valstybių, vis dar neatsisakiusių mirties bausmės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų