REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Princesė Diana (nuotr. Vida Press)

Didžiosios Britanijos televizija pirmą kartą parodys filmuotą vaizdo medžiagą, kurioje velionė princesė Diana išlieja širdį apie nesėkmingą santuoką su princu Charlesu (Čarlzu), sekmadienį patvirtino televizijos kanalas.

32

Didžiosios Britanijos televizija pirmą kartą parodys filmuotą vaizdo medžiagą, kurioje velionė princesė Diana išlieja širdį apie nesėkmingą santuoką su princu Charlesu (Čarlzu), sekmadienį patvirtino televizijos kanalas.

REKLAMA

Artėjant 20-osioms princesės žūties automobilio katastrofoje Paryžiuje metinėms televizija „Channel 4“ parodys dokumentinę juostą „Diana: jos lūpomis“ (Diana: In Her Own Words), nors laikraštis „The Mail on Sunday“ rašė, kad jos brolis grafas Charles Spenceris nepatenkintas šiuo sprendimu.

Vaizdo medžiagoje velionė Velso princesė savo viešojo kalbėjimo mokytojui atvirai pasakoja apie savo nenusisekusią santuoką su Didžiosios Britanijos sosto įpėdiniu ir jo romaną su Camilla Parker Bowles, vėliau tapusia jo žmona.

Filmuotoje medžiagoje Diana taip pat kalba apie savo kovą su bulimija bei romaną su paslaptingu vyriškiu. Manoma, kas tas vyras buvo velionės princesės asmens sargybinis Barry Mannakee, 1987 metais žuvęs per motociklo avariją.

REKLAMA
REKLAMA

„Būdama 24 metų smarkiai įsimylėjau žmogų, kuris buvo viso to dalis. Kai visa tai paaiškėjo, jis buvo išvarytas ir žuvo. Tai buvo didžiausias smūgis mano gyvenime“, – kalba princesė.

REKLAMA

Ši medžiaga buvo parodyta Jungtinėse Valstijose 2004 metais. Ji yra prieinama internete. Tačiau Didžiojoje Britanijoje ši juosta dar nebuvo rodyta.

Aiškindama savo sprendimą parodyti šią medžiagą, televizija „Channel 4“ pažymėjo, jog tai yra svarbus istorinis šaltinis.

„Nors šie įrašai buvo padaryti privačiai, tai, apie ką juose kalbama, yra vieša ir suteikia unikalią galimybę susidaryti vaizdą, kaip Diana ruošėsi tapti visuomenėje girdimu balsu“, – rašoma „Channel 4“ išplatintame pareiškime.

„Šis unikalus Dianos portretas leidžia jai būti išgirstai ir atsidurti dėmesio centre tokiu metu, kai tauta apmąstys jos gyvenimą ir mirtį“, – priduriama pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Ši vaizdo medžiaga buvo nufilmuota Kensingtono rūmuose, kur gyveno princesė, 1992–1993 metais – maždaug tuo laikotarpiu, kai ji su Charlezu pasuko skirtingais keliais. Dianą filmavo jos viešojo kalbėjimo mokytojas Peteris Settelenas (Piteris Setelenas).

Diana žuvo automobilio katastrofoje 1997 metų rugpjūčio 31 dieną.

„Dar vienas būdas pasinaudoti Diana“

Iš viso buvo įrašyta dvylika juostų. Septynios iš jų buvo aptiktos per policijos reidą Dianos liokajaus Paulo Burrello (Polo Barelo) namuose 2001 metais ir po teisinės kovos buvo pripažintos P.Setteleno nuosavybe. Kur yra likusios penkios juostos ir apie ką jose kalbėjo Diana – nežinoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

P.Setteleno advokatas Marcusas Rutherfordas sakė, kad jo klientas nenorėjo rodyti tų juostų.

„Tačiau dabar, artėjant 20-osioms metinėms, kai visi, įskaitant jos pačios vaikus, kalba apie Dianą ir vėl peržiūri jos gyvenimą, jis nori, kad kalbėtų pati Diana“, – sakė advokatas laikraščiui „The Sunday Telegraph“.

Karališkosios šeimos biografė Penny Junor „The Sunday Telegraph“ sakė, kad Charlesas ir Dianos sūnūs princai Williamas (Viljamas) ir Harry (Haris) nenori, kad šios juostos vėl būtų rodomas, nes jiems tai labai skausminga.

„Tai tėra dar vienas būdas pasinaudoti Diana“, – pažymėjo ji.

Viena artimiausių Dianos draugių Rosa Monckton savo ruožtu pareiškė, jog šių įrašų rodymas yra „absoliučiai pasibjaurėtinas“.

„Ar neperžengiamos privatumo ribos? Nesvarbu, jog visa tai vyko prieš daugiau nei 20 metų“, – sakė ji „The Mail on Sunday“.

„Pagalvokite, kaip tai skaudina jos šeimą, jos sūnus“, – sakė R.Monckton.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų