REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
55
Nepatikėsite, kaip šie vaikai atrodo dabar (nuotr. SCANPIX)

Vaizdai iš skurdžių pasaulio valstybių dažnai ne juokais sukrečia. Labiausiai gąsdina tai, ką jose turi ištverti žmonės. Visai neseniai užsienio žiniasklaidą apskriejo nuotraukos, kaip šiuo metu atrodo kadaise badą ir smurtą kentusi Saida Ahmad Baghil.

55

Vaizdai iš skurdžių pasaulio valstybių dažnai ne juokais sukrečia. Labiausiai gąsdina tai, ką jose turi ištverti žmonės. Visai neseniai užsienio žiniasklaidą apskriejo nuotraukos, kaip šiuo metu atrodo kadaise badą ir smurtą kentusi Saida Ahmad Baghil.

REKLAMA

Nuotraukos iš skurdžios ligoninės Jemene gali kaip reikiant sujaudinti ar netgi sukrėsti. 18-metė Saida Ahmad Baghil sunkiai serga, tačiau, daktarų teigimu, esama vilties, kad mergina pasveiks. Ši jauna moteris, kurią ligoninėje užfiksavo fotografas Khaledas Abdullah, tapo humanitarinės krizės Jemene auka.

Šalyje klesti baisus badas, žmonės neturi net elementarių daiktų ar maisto, kuris būtinas norint išgyventi. Vis tik reikia pripažinti, kad naujausiose nuotraukose jauna mergina visai nebepanaši į tą, kurią buvo įamžinęs fotografas dar prieš kelias savaites.

Šioje ligoninėje Saida jau praleido kelias savaites. Nepaisant to, kad medikai jau kalba apie šiokią tokią pažangą, mergina dar sunkiai kalba ir juda, be pagalbos mergina negali net pavalgyti. Tiesa, mergina jau pradeda šypsotis, ir tai yra svarbiausia.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelias savaites, kai mergina pateko į ligoninę, ji buvo tokia išsekusi, kad net negalėjo atmerkti akių.

Ne tik badas, bet ir kariniai konfliktai talžo Jemeną. Visai neseniai per arabų koalicijos reidą prieš mokyklą Jemene žuvo 10 vaikų.

REKLAMA

Ne ką mažiau aukų pareikalavo ir Jemeno sukilėlių paleista raketa. Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos karo lėktuvai smogė Jemeno sostinei pirmą kartą per daugiau nei tris mėnesius.

Koalicija į kovos veiksmus įsikišo pernai kovo mėnesį, reaguodama į tai, kad 2014-ųjų rugsėjį šiitiški husių sukilėliai bei pajėgos ištikimos buvusiam prezidentui Ali Abdullah Salehui užėmė Saną. Vėliau sukilėliai dar labiau įsitvirtino ir 2015-ųjų vasarį privertė iš sostinės bėgti prezidentą Abedrabbo Mansourą Hadi.

Mirti paliktas vaikas šiandien atrodo neatpažįstamai

Anja Ringgren Loven sulaukė tarptautinės bendruomenės palaikymo ir apdovanojimo. Moteris, kuri išgelbėjo dviejų metų berniuką, buvo pripažinta kaip labiausiai įkvepiantis pasaulio žmogus, rašoma „The Independent“. Šiandien moteris pasidalijo nuotrauka: kaip vaikas atrodė tuomet ir kaip atrodo dabar.

REKLAMA
REKLAMA

Anja yra Danijos pagalbos darbuotoja, kuri pateko į sąrašą žmonių, kuriame dar galima rasti 99 pavardes. Ši moteris išgelbėjo berniuką iš Nigerijos, kuris beveik mirė nuo troškulio ir bado. Užfiksuotas kadras, kuriame moteris jam duoda vandens. Vėliau ši moteris nusprendė įsivaikinti berniuką.

Moteris šiomis dienomis labai dažnai dalija interviu. Vieno iš jų metu ji prisiminė tą dieną, kai pamatė berniuką iš nuotraukos.

„Jis buvo visai mažylis. Jo visas kūnas buvo sušalęs“, - sakė ji.

„Tapau motina prieš 20 mėnesių ir pagalvojau apie savo pačios sūnų, būtent tada, kai pamačiau tą berniuką. Tą akimirką suvokiau, kad turiu stengtis išsaugoti jo gyvybę. Turiu kautis visomis savo jėgomis“, - susijaudinusi kalbėjo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taigi 2016 metais Anja Ringgren Loven tapo labiausiai įkvepiančiu metų žmogumi.

„Ji yra mums visiems tarsi pavyzdys. Anja deda visas pastangas tam, kad padėtų tėvų neturintiems vaikams. Kai ji mato badaujančius ir nuvargusius vaikus, visada nori jiems padėti“, - sakė dar vienas savanoris, dirbęs kartu su Anja.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų