REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teroras Berlyno Kalėdų mugėje: suimtasis „neigia sąsajas“ su išpuoliu

Žiniasklaida skelbia įtariamojo tapatybę

Vokietijos sostinės Berlyno centre pirmadienio vakarą per įtariamą teroro išpuolį sunkvežimiui įsirėžus į Kalėdų mugę, žuvo mažiausiai 12 žmonių, dar dešimtys buvo sužeisti. Policija suėmė įtariamąjį pabėgėlį, tačiau šis savo kaltę neigia, praneša BBC.

Vokietijos sostinės Berlyno centre pirmadienio vakarą per įtariamą teroro išpuolį sunkvežimiui įsirėžus į Kalėdų mugę, žuvo mažiausiai 12 žmonių, dar dešimtys buvo sužeisti. Policija suėmė įtariamąjį pabėgėlį, tačiau šis savo kaltę neigia, praneša BBC.

REKLAMA

Štai ką žinome apie šį įvykį, priminusį siaubingas liepos mėnesio scenas, kuomet sunkvežimis traiškė žmones minioje Prancūzijos Nicos kurorte. 

Kas įvyko

Apie 20 val. (21 val. Lietuvos) laiku sunkvežimis įsirėžė į Kalėdų mugę, kurioje lankydavosi daug vietos žmonių bei turistų ir kurioje tuo metu taip pat šurmuliavo daug žmonių.

Didžiulis vilkikas užlėkė ant šaligatvio aikštėje šalia Kaizerio Vilhelmo Atminimo bažnyčios, kurios apgriovimo per bombardavimą Antrojo pasaulinio karo metu ženklai yra palikti kaip karo baisumų priminimas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras, kuris, kaip įtariama, vairavo Lenkijoje registruotą sunkvežimį, buvo sulaikytas, sakė policijos atstovė, kuri daugiau detalių nepateikė.

Policija nurodė, kad sunkvežimio vairuotojo kabinoje buvo rastas negyvas keleivis ir kad vėliau jis buvo identifikuotas kaip Lenkijos pilietis. Kitų 11 aukų tapatybė kol kas nežinoma.

REKLAMA

Ataka?

Policija įtaria teroro ataką; vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere'as sakė, jog yra „daug priežasčių“ manyti, kad buvo tyčia stengiamasi žudyti.

Tyrimą perėmė federalinė prokuratūra terorizmo byloms.

Įtariamasis

Įtariamasis buvo areštuotas už maždaug 2 km nuo įvykio vietos, nurodė policija. Šio vyro tapatybės pareigūnai dar nekomentavo.

Saugumo šaltiniai, kuriuos citavo naujienų agentūra DPA, sakė, kad sunkvežimį vairavo prieglobsčio prašytojas iš Afganistano ar Pakistano, į Vokietiją atvykęs vasario mėnesį. Leidinys „Die Welt“ skelbia, kad įtariamasis yra Navedas B. – neseniai iš Pakistano ar Afganistano atvykęs „prieglobsčio prašytojas“. Vėliau buvo paskelbta, kad „teroristas“ teisėsaugininkams neigia esąs susijęs su šiuo išpuoliu.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraštis „Tagesspiegel“ nurodė, kad šis vyras buvo žinomas policijai, tačiau ne dėl ryšių su teroristais, o dėl nesunkių nusikaltimų. Jį pažinojęs Mohammedas Jankhanas pasakojo, kad Navedas B. yra „normalus vyrukas“.

Sunkvežimis

Įmonės, kuriai priklauso sunkvežimis, savininkas lenkas patvirtino, kad buvo pasigesta šios transporto priemonės vairuotojo.

„Nuo (pirmadienio) popietės neturime iš jo jokių žinių. Nežinome, kas jam nutiko. Jis yra mano pusbrolis, pažįstu jį nuo vaikystės. Galiu už jį garantuoti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Arielis Zurawskis.

Toje pat įmonėje dirbantis vadybininkas Lukaszas Wasikas sakė, kad ryšys su 37 metų lenku nutrūko apie 15 valandą ir kad sunkvežimiu buvo vežama „Thyssen“ plieno produkcija iš Italijos į Berlyną.

Kompanija Berlyne, kurioje jis turėjo iškrauti produktus, negalėjo jų priimti ir pasakė jam grįžti antradienį ryte. Jie jam pasakė laukti kur nors Berlyne“, – AFP sakė L.Wasikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų