REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Meksikos rytuose pirmadienį rasti du nužudyti kunigai, kurie keliomis valandomis anksčiau buvo pagrobti iš savo bažnyčios.

Meksikos rytuose pirmadienį rasti du nužudyti kunigai, kurie keliomis valandomis anksčiau buvo pagrobti iš savo bažnyčios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2012 metų šalyje nužudyta jau 14 katalikų dvasininkų.

Kunigus sekmadienį iš bažnyčios Posa Rikos mieste, esančiame nusikalstamumo krečiamoje Verakruso valstijoje, pagrobė ginkluoti nusikaltėliai, sakė kunigas Jose Alberto Guerrero, Tesjutlano vyskupų konferencijos vietinis atstovas. Šiame Pueblos valstijos mieste ir gyveno nužudytieji kunigai.

REKLAMA

„Jie jėga pagrobė du kunigus ir vieną zakristijoną“, – AFP sakė J.A.Guerrero.

Zakristijonas sugebėjo pabėgti, bet kunigų kūnai buvo rasti su kulkų žymėmis. Jie buvo numesti aukštoje žolėje, šalia kelio Papantlos savivaldybėje, esančios netoli dvasininkų pagrobimo vietos, nurodė atstovas.

Meksikos vyskupų konferencija išreiškė savo „skausmą ir pasibaisėjimą smurtu“ prieš kunigus antroje didžiausioje katalikiškoje valstybėje po Brazilijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikimės, kad pareigūnai išsiaiškins šiuos incidentus ir nubaus atsakingus asmenis“, – sakoma vyskupų konferencijos pranešime.

Verakruso prokuratūra vėliau pirmadienį paskelbė pranešimą, kad išsiaiškino vieną įtariamąjį, susijusį su nužudymais, tačiau nedetalizavo galimų motyvų ir nenurodė, ar jis buvo areštuotas.

Informaciją apie išpuolius prieš dvasininkus renkanti nevyriausybinė organizacija „Catholic Multimedia Center“, kad nurodė nuo Meksikos prezidento Enrique Penos Nieto kadencijos pradžios 2012 metų gruodį šalyje buvo nužudyta 14 kunigų, vienas seminaristas ir vienas zakristijonas. Dar du kunigai yra dingę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meksikoje mirtinai subadytas policijos viršininkas ir jo partnerė

Meksikos pietinėje Gerero valstijoje vienas aukšto rango policijos pareigūnas ir jo partnerė pirmadienį buvo rasti mirtinai subadyti savo namuose Ramiojo vandenyno pakrantės kurorte Akapulke, pranešė teisėsauga.

Valstijos policijos generalinio direktoriaus ir operacijų koordinatoriaus Tomas Hernandezo Martinezo nužudymas yra „didžiulė netektis“ teisėsaugai, sakoma Gerero viešojo saugumo departamento pranešime.

Valstijos generalinio prokuroro pavaduotojas Jose Antonio Bonilla vėliau žurnalistams patvirtino, kad taip pat buvo nužudyta ir moteris. Jis nenurodė, ar pora buvo susituokusi.

REKLAMA

Anonimiškumo prašęs valstijos prokuratūros agentas, kuris lankėsi įvykio vietoje, AFP sakė, kad ant abiejų aukų aptikta dūrių žymių ant veido ir kitų kūno vietų, o jų gerklės buvo perrėžtos jų namuose tankiai apgyvendintame Progreso rajone.

Kažkada prabangus buvęs kurortas Ramiojo vandenyno pakrantėje tapo Meksikos žmogžudysčių sostine. Nusikalstamumo lygis Akapulke 2015 metais išaugo iki 111 nužudymų 100 tūkst. gyventojų.

Šalies pareigūnai šią šiurpią padėtį sieja su konfliktais tarp „Beltrano Leivos“ gaujos ir su vadinamojo Nepriklausomo Akapulko kartelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų