REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 13-oji yra pažymėta siaubingu teroro išpuoliu Paryžiuje. Jo aukomis tapo ne mažiau nei 150 žmonių. Iš jų apie 100 žuvo įkaitų dramoje „Bataclan“ teatro salėje. Košmaro liudininkai pasidalijo vaizdo įrašais ir savo siaubinga patirtimi.

Lapkričio 13-oji yra pažymėta siaubingu teroro išpuoliu Paryžiuje. Jo aukomis tapo ne mažiau nei 150 žmonių. Iš jų apie 100 žuvo įkaitų dramoje „Bataclan“ teatro salėje. Košmaro liudininkai pasidalijo vaizdo įrašais ir savo siaubinga patirtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įkaitų dramą Paryžiaus „Bataclan“ muzikos teatre išgyvenęs Jarome'as Bartelemy prisimena, kad šauliai buvo jauni vyrai. „Mes buvome prie baro, išgirdome fejerverkus, tiksliau tai, ką mes palaikėme fereverkais. Atsisukome ir tada aš pamačiau du jaunus vyrus, ne vyresnius nei 25-ių, su Kalašnikovo automatais rankose“, – pasakoja jis.

REKLAMA

„Jie liepė mums gultis, vienas iš jų nuolat rodė gestus mums gultis. Visi patalpoje atsigulė. Aš buvau visas nuklotas kitais žmonėmis, o jie tęsė šaudymą, tačiau kartais, laikas nuo laiko, sustodavo“, – pasakoja įvykio liudininkas.

„Vienas, kurį mačiau, dėvėjo juodą sportinį kostiumą su baltomis juostomis, buvo ne vyresnis nei 25-ių. Vyras buvo rudų plaukų, gana ramus. Tai mane tikrai nustebino, – aiškino jis. – Vienu metu, aš atsisukau ir mąsčiau, tikromis jie šaudo kulkomis ar ne, ir tada pamačiau, kaip jis tiesiog nušovė kažką. Tada aš supratau“.

REKLAMA
REKLAMA

Jie šaudė juos vieną po kito

Teroristai šaudė „visus po vieną“ Paryžiaus teatre, viename iš kelių išpuolių, sukrėtusių visą pasaulį šiąnakt, ir kurių metu žuvo mažiausiai 150 žmonių, pasakoja liudininkai.

Vienas iš sužeistųjų teatre sugebėjo socialinių tinklų pagalba pranešti, kas darosi viduje. Manoma, kad būtent jo ar panašios žinutės iš vidaus ir paskatino policiją imtis skubesnių veiksmų, nes teroristai tiesiog šaudė įkaitus ir nesirengė vesti jokių derybų.

Benjaminas Cazenoves rašė: „Viduje yra išgyvenusiųjų. Jie visus žudo. Vieną po kito“. „Gyvas. Tik įbrėžimai… Skerdynės… Lavonai visur aplink“, – vėliau parašė dar vieną žinutę pragare atsidūręs prancūzas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trys teroristai mirtininkai vėliau aktyvavo sprogmenis, kai policija pradėjo teatro šturmą ir išlaisvino likusiuosius įkaitus.

 „Kai mes priėjome prie savo automobilio, pamatėme dešimtis žmonių, bėgančių iš „Bataclan“ salės, – pasakoja vietos gyventoja Caterina Giardino. – Daugelis jų buvo padengti krauju, žmonės klykė“.

Tiksli įvykių chronologija dar yra nustatinėjama. Pirmasis sprogimas užfiksuotas 21 val. 17 min. vietos laiku „Stade de France“ futbolo aikštės išorėje, kur vyko draugiškos rungtynės tarp Prancūzijos ir Vokietijos, o žiūrovų tarpe buvo ir šalies prezidentas Francois Hollande'as. Žiūrovai po kelių minučių išgirdo ir antrąjį sprogimą.

REKLAMA

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“, kuri tai pavadino „kerštu už Siriją – Prancūzijos rugsėjo 11-ąja“.

Teatro salėje, prieš prasidedant tikroms skerdynėms, lankytojai manė, kad prasidėjo vakarinė fejerverkų dalis. „Aš atsisukau ir pamačiau vieną iš užpuolikų, vos 20-ies, su mažyte barzdele“, – pasakoja Julienas Pearce'as „Europe 1“ radijo žurnalistas, kuris tuo metu lankėsi koncerte.

„Iš pradžių mes manėme, kad tai buvo pasirodymo dalis, pirotechnika ar kas nors panašaus. Tačiau kai aš apsisukau ir pamačiau jį su automatu ir tas žiežirbas iš jo, aš supratau, kad tai nėra juokai“, – pridūrė. Kai šaulys sustojo pasikeisti apkabą, J. Pearce'as sugebėjo prasmukti už scenos ir pabėgti per atsarginį išėjimą. Tačiau liudininkai pasakoja apie tragišką likimą tų, kurie nesugebėjo.

REKLAMA

„Žmonės krito kaip domino“, – pasakojo 22-iejų įvykio liudininkas, prisistatęs kaip Toonu. Jis kaip tik ėjo pro duris, kai trys šauliai pradėjo savo sadistišką darbą – koncertų salėje pradėjo šaudyti visus paeiliui.

„Vienas iš vyrukų turėjo didelę skrybėlę. Visi jie buvo apsirengę juodai“, – pridūręs, kad pamatęs, kas vyksta jis spruko iš įvykio vietos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų