REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
#krymnaš Rusijai kainavo trilijonus (nuotr. SCANPIX)

Krymas Rusijai jau kainavo kelis trilijonus?

Totoriai užblokavo Krymą: žada atjungti ir elektrą

Finansininkas Slava Rabinovičius mano, kad aneksavusi Krymą Rusijos Federacija patyrė didžiulius nuostolius dėl bendro šalies toksiškumo, sankcijų ir užsienio bei rusų bendrovių ar investuotojų pasitraukimo.

12

Finansininkas Slava Rabinovičius mano, kad aneksavusi Krymą Rusijos Federacija patyrė didžiulius nuostolius dėl bendro šalies toksiškumo, sankcijų ir užsienio bei rusų bendrovių ar investuotojų pasitraukimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krymas yra reikalingas Rusijos Federacijos prezidentui Vladimirui Putinui, tačiau nereikalingas Rusijai. Tokią nuomonę išsakė „Diamond Age Capital Advisors“ vadovas, rusų finansininkas Slava Rabinovičius.

REKLAMA

Jis priminė, kad be Ukrainos Krymas neturi vandens, elektros, sausumo kelio ir išlieka sukaustytas sankcijomis.

„Manau, kad šiandien Krymas jau kainavo Rusijai kelis trilijonus (!) dolerių. Dėl Rusijos bendrovių rinkos kapitalizacijos netekties, dėl BVP kritimo, dėl sunkiai apskaičiuojamų netekčių dėl bendro visos šalies toksiškumo, sankcijų, bendrovių nuostolių ir neįvykusių sandorių, dėl užsienio ir Rusijos bendrovių ar investuotojų pasitraukimo, ir taip toliau“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo finansininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pažymėjo kad tai nėra ateities perspektyvos, o ta kaina, kurią Rusija jau dabar sumokėjo.

Krymo blokada

Krymo totorių Medžliso lyderis Refatas Čubarovas rugsėjo šešioliktąją paskelbė, kad rugsėjo 20-ąją Krymo totoriai užblokuos visus tris pagrindinius sausumos kelius, kuriais į Krymą buvo tiekiama produkcija. Prie akcijos prisijungė „Pravyj sektor“ nariai. Ukrainos žiniasklaida praneša, kad dėl blokados Kryme jau pakilo maisto produktų kainos.

Kitas Krymo totorių lyderis Mustafa Džemilevas šiandien pareiškė, kad blokada tęsis tiek, kiek reikės. Taip pat gali būti imtasi papildomų – elektros energijos blokados priemonių. „Jeigu reikės blokuosime mėnesį, jeigu reikės – ir pusę metų. Taip pat planuojame neapsiriboti tik transporto blokada, reikalausime atjungti elektros energijos tiekimą. Rusija tiekia energiją Donbasui, o mes tiekiame Krymui. Manau, kad tai prieštarauja šalies nacionaliniams interesams“, – pasakojo M. Džemilevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Krymo totorių lyderis papasakojo apie akcijos dalyvių reikalavimus Rusijos Federacijai ir Ukrainai. Jo teigimu, iš Rusijos yra reikalaujama išlaisvinti visus politinius kalinius, ištirti 22 totorių nužudymus įvykdytus okupacijos laikotarpiu, atstatyti demokratinius rinkimus pusiasalyje, sugrąžinti beveik 40 tūkst. ukrainiečių bendrovių išgrobstytą turtą, o taip pat išvesti iš šalies okupacinę kariuomenę.

„Mes žinome, kad Krymo išlaikymas tokiomis depresyviomis sąlygomis, kaip dabar, kasmet Rusijos Federacijos biudžetui kainuoja 3-4 mlrd. dolerių. Mes sieksime, kad tai kainuotų dar daugiau, todėl, kad maisto produktus ir kitas prekes į Krymą bus galima tik oru arba jūra. Tai jau kainuos daug brangiau“, – pažymėjo M. Džemilevas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų