REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos karo žurnalistas Arkadijus Babčenka apie karą žino ne iš nuogirdų – savanoriškai dalyvavo abiejuose Čečėnijos karuose. Nuo 2000-ųjų su pertraukomis dirba karo žurnalistu, taip pat rašo knygas. Socialiniame tinkle „Facebook“ aktyviai aptaria įvykius Ukrainoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šis Arkadijaus Babčenkos komentaras jo „Facebook“paskyrojeyra atsakas į Vladimiro Putino teiginį, kad Ukrainos kariuomenė neatstovauja šalies gyventojų interesų, o didžiąją jos dalį sudaro „NATO legionai“.

REKLAMA

Perduokite kas nors Putinui, kad „NATO legiono“ darbinė kalba – rusų. Kad visa Ukrainos kariuomenė kalba rusiškai. Kad įsakymai „NATO legione“ yra atiduodami rusiškai. Aš, pavyzdžiui, mačiau tik vieną dalinį iš principo bendraujantį tik ukrainietiškai. Perduokite jam, kad užgimusiame didžiulio masto visuomeniniame judėjime, kuris, priešindamasis agresijai, diena iš dienos atlieka titaniškus žygdarbius – pilna rusiškų vardų. Tai Jurijus Kasjanovas, Tatjana Ryčkova, Aleksejus Močanovas, Ksenija Bykova, Borisas Filatovas – tai tik tie vardai, kuriuos aš dabar eigoje prisiminiau rašydamas čia. Kad prezidento patarėjas Jurijus Biriukovas – rusas.

REKLAMA
REKLAMA

Perduokite jam, kad pats didžiausias procentas tų, kurie atsisako atvykti į mobilizacijos punktus – „banderininkų“ irštvoje Lvove. Trisdešimt procentų. Kad kas trečias NATO „fašisto banderininkas“ nenori kariauti už Donbasą. Kad nereikalingas jiems šis karas. Kad jie turi kitus prioritetus, kitus savo interesų ir gyvenimo siekių vektorius.

Pasakykite jam, kad Lvovo pagrindinėje miesto aikštėje (urk. - Plošča rynok arba turgaus aikštė, red. past.) skamba rusų kalba. Dar daugiau – rusiški keiksmažodžiai. Pasakykite jam, kad Rytuose kariauja žmonės iš rytinių rusakalbių Ukrainos sričių. Kad batalionai „Dnepr 1-2“, „Kiev 1-2“, „Donbass“ ir kiti – rusakalbių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Perduokite jam, kad Mariupolis, gyvenamieji rajonai, kuriuos jo daliniai apšaudė „Gradais“ – šimtaprocentis rusakalbių miestas. Kad Dnepropetrovskas, kuris nuo pat pradžių pirmasis pradėjo stabdyti, o galų gale ir sustabdė šią šliaužiančią ekspansiją – kokiais 98 proc. rusakalbių miestas.

Perduokite jam, kad jau toks kalbėjimas apie tautybes, kalbas, etninę prigimtį, rusakalbius ir legionus – tai yra išvis nenormalu. Bet kurioje civilizuotoje šalyje. Ir Ukrainoje į tai žiūrima su tokia pačia panieka, kaip ir bet kurioje normalaus pasaulio vietoje. Kad nėra ten tokių klausimų. Kad tavo rusiškumas arba nerusiškumas – visiškai paskutinis reikalas, į kurį kreipia dėmesį žmonės „NATO užsieniečių legione“.

REKLAMA

Perduokite jam, kad kurdamas savo Rusų pasaulį, gelbėdamas rusus nuo prakeiktos gejropos ir kariaudamas su mistiniais legionais, jis galų gale pasiekė tik to, kad kaimyninėje slavų valstybėje rusai prieš jį dabar kariauja ne blogiau, negu bet kurie svetimi nacionalistai. Ir kariauja – už Ukrainą.

Kad štai toks jis, tas „NATO Legionas“. Ir kad NATO čia išvis ne prie ko. Todėl, kad sukūrė jį – jis pats.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų