REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos užsienio reikalų ministras: „Twitter“ paskyros niekas nenulaužė, aš iš tiesų esu gėjus

L. Linkevičius išsakė kolegai paramą (papildyta 11.15)

Latvijos televizijai pavyko susisiekti su šalies užsienio reikalų ministru Edgars Rinkēvičs, kuris patvirtino, kad su jo „Twitter“ paskyra yra viskas gerai, paskutinį pranešimą apie seksualinę orientaciją parašė jis pats, ir pareiškimas dėl homoseksualumo – visiška teisybė, praneša apollo.lv.

Latvijos televizijai pavyko susisiekti su šalies užsienio reikalų ministru Edgars Rinkēvičs, kuris patvirtino, kad su jo „Twitter“ paskyra yra viskas gerai, paskutinį pranešimą apie seksualinę orientaciją parašė jis pats, ir pareiškimas dėl homoseksualumo – visiška teisybė, praneša apollo.lv.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats ministras kol kas susilaikė nuo komentarų kodėl būtent ketvirtadienio vakarą pasirinko paskelbti šią žinią.

REKLAMA

Vakar vakare Latvijos užsienio reikalų ministras Edgars Rinkēvičs savo tinklaraštyje „Twitter“ pareiškė, kad yra vienas iš seksualinių mažumų atstovas ir tuo didžiuojasi.

Jis teigia, kad Latvijoje turėtų būti įvestos visų tipų partnerystės įstatyminis reguliavimas.

O tuomet pareiškė: „Žinau, kad dabar prasidės mega-isterija, taičau #proudtobegay (angl. Didžiuojuosi, kad esu gėjus),“ – parašė E. Rinkēvičs.

Rygos meras Nilas Ušakovas palinkėjo E. Rinkēvičs laimės asmeniniame gyvenime: „Sąžiningas poelgis. Linkiu laimės asmeniniame gyvenime“.

REKLAMA
REKLAMA

E. Rinkēvičs neliko skolingas ir padėkojo oponentui: „Ačiū, nepaisant visų mūsų diskusijų. Labai vertinu jūsų poziciją“.

Apie homoseksualumą paskelbusiam Latvijos ministrui - L.Linkevičiaus parama

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį išsakė paramą Latvijos kolegai, kuris viešai paskelbė esantis gėjus.

„Edgarai, mano drauge, žaviuosi tavo drąsa ir nuoširdumu!“, - angliškai socialiniame tinkle „Twitter“ parašė L.Linkevičius, ir netrukus sulaukė atsakymo: „Linai, ačiū tau už paramą!“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius apie tai, kad yra gėjus, paskelbė ketvirtadienio vakarą.

„Išdidžiai pranešu, kad esu gėjus. Sėkmės jums visiems“, - socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ministras. Jis pridūrė kovosiantis, kad Latvija suteiktų teisinį statusą homoseksualų partnerystei, bet kartu pripažino, kad tai turbūt sulauks „megaisteriją“.

Latvijos užsienio reikalų ministro drąsą pagyrė ir Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas, „Twitter“ parašęs: „Labai drąsus žmogus ir labai geras užsienio reikalų ministras“. Estija neseniai įteisino tos pačios lyties asmenų partnerystę.

REKLAMA

JAV dienraščio „The Washington Post“ biuro Maskvoje vadovas Michaelas Birnbaumas (Maiklas Birnbaumas) latvio žingsnį pavadino „dideliu žingsniu į priekį gėjų teisių srityje Rytų Europoje“. Laikraščio tinklaraštyje žurnalistas teigė, kad Latvijos ministras „pralaužė barjerą Rytų Europos socialiai konservatyvioje politinėje arenoje“.

Iš Lietuvos didžiųjų partijų už homoseksualų partnerystės įteisinimą pasisako vienintelis Liberalų sąjūdis. Tos pačios lyties asmenų santuokai nepritaria nė viena partija. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pernai vasarį sakė, kad diskusija apie homoseksualų partnerystę Lietuvoje yra „labai ankstyva“.

REKLAMA

Lietuvos žmogaus teisių centro vadovė Birutė Sabatauskaitė sako, kad ministro viešas prisipažinimas, jog jis yra gėjus, yra didelis proveržis, rodantis Latvijos pažangą žmogaus teisių srityje.

„Viešų asmenų atsiskleidimas turi labai didelės reikšmės žmonėms, kurie jaučiasi nepriimti savo aplinkoje, savo šeimų, savo draugų, bijo mokyklose, patiria patyčias. Tai yra tam tikras paskatinimas žmonėms, padedant suvokti, kad jie ne vieninteliai tokie, kad jie nebijotų savo orientacijos“, - BNS penktadienį sakė B.Sabatauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, tokie žingsniai gali paskatinti ir politinius sprendimus, užtikrinant seksualinių mažumų teises.

„Kuo daugiau žmonių atsiskleidžia, tuo didesnis paskatinimas atsiranda ir įstatymų leidėjams, valstybinei politikai reglamentuoti tokius santykius, tam tikra paskata politiniam sprendimui“, - kalbėjo Žmogaus teisių centro vadovė. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų