REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka šeštadienį padėkojo Kijeve viešinčiai Vokietijos kanclerei Angelai Merkel už jo šalies žmonių palaikymą, pabrėždamas, kad per pastaruosius du mėnesius jie bendravo daugiau negu 20 kartų.

REKLAMA
REKLAMA

„Petro Porošenka pavadino Angelą Merkel „gera Ukrainos drauge ir stipria gynėja“ bei pažymėjo, kad per pastaruosius du mėnesius jiedu kalbėjosi daugiau negu 20 kartų, ir tai labai padėjo Ukrainai apginti savo interesus“, – sakoma Ukrainos prezidentūros spaudos tarnybos pranešime.

REKLAMA

Susitikimo pradžioje P.Porošenka pabrėžė, kad Vokietijos kanclerės vizitas vyksta tuo metu, kai Ukrainoje minima Nacionalinės vėliavos diena, taip pat Ukrainos nepriklausomybės dienos išvakarėse.

Prezidentas pridūrė, kad šiuo metu Ukraina išgyvena „labai tragišką išbandymą“ savo istorijoje, turėdamas omenyje šalies rytinį regioną krečiantį prorusiškų separatistų maištą ir anksčiau šiais metais Maskvos įvykdytą Krymo aneksiją.

REKLAMA
REKLAMA

P.Porošenka padėkojo Vokietijos žmonėms už palaikymą Ukrainos liaudžiai, siekiančiai taikos ir demokratijos.

Tuo tarpu A.Merkel sakė, kad ketina Kijeve aptarti Vokietijos palaikymo Ukrainai klausimus šiuo sunkiu metu, taip pat „kelią į taiką, kuriuo privalome eiti“. Kanclerė padėkojo P.Porošenkai už draugišką priėmimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų