REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos teritorijoje įstrigę Ukrainos kariai priesaikos nesulaužė

Ukraina reikalauja Rusijos grąžinti bado streiką paskelbusius kovotojus namo

Ukrainos užsienio reikalų ministerija reikalauja, kad Rusija nedelsiant sugrąžintų jų karius, kurie mūšio su teroristais metu buvo priversti pasitraukti į Rusijos teritoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai trečiadienį Kijeve pranešė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovai. „Raginame Rusijos valdžią nedelsti sprendžiant šį klausimą ir susilaikyti nuo provokacijų“, cituoja unitan.net šios ministerijos pareigūną Vasilijų Zvaryčių. Jis pridūrė, kad Ukraina savo ruožtu yra pasirengusi imtis priemonių, kad karių perdavimo Ukrainos ir Rusijos pasienyje metu būtų užtikrintas saugumas.

REKLAMA

V.Zvaryčiaus teigimu, ministerijos duomenimis Rusijos teritorijoje, kur šiuo metu yra Ukrainos kariai, šiuo metu yra ir Rusijos žurnalistų, todėl neatmetama, kad masinės informacijos priemonėse gali pasirodyti propagandinių publikacijų apie tai, kad Ukraina neva nesugeba užtikrinti savo kariams galimybės sugrįžti. Jis taip pat sakė, kad ministerijos duomenimis, stovykloje Rostove prie Dono šiuo metu gali būti 245 Ukrainos kariai, tarp kurių 50 karininkų. Jis pridūrė, kad jų buvimo vietą saugo Rusijos specialieji padaliniai, o tyrimą atliekantys Rusijos pareigūnai taiko ir psichologinio poveikio priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Napaisant to, teigia V. Zvaryčius, nė vienas Ukrainos kariškis nepaprašė prieglobsčio Rusijoje. „Todėl Ukrainos užsienio reikalų ministerija mano, kad priešingi teiginiai, pasirodę Rusijos masinės informacijos priemonėse, yra ne kas kita, kaip propaganda, prasilenkianti su tiesa“, sakė jis.

Anksčiau trečiadienį buvo pranešta, kad Ukrainos 72-osios brigados kariai, kurie pasitraukė į Rusijos teritoriją po mūšio su teroristais, paskelbė bado streiką reikalaudami sudaryti jiems galimybę susitikti su Ukrainos atstovais bei sugrąžinti juos į Ukrainą. Apie tai savo paskyroje socialiniame tinkle Facebook pranešė žurnalistas A. Caplijenko, informuoja unitan.net.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vieno iš vadų teigimu, nė vienas vaikinas neprašo prieglobsčio Rusijoje ir nesulaužė priesaikos“, parašė jis. žurnalistas taip pat rašo, kad visą praėjusią naktį kariai buvo kviečiami apklausai, buvo bandoma paimti jų pirštų atspaudus. „Rytą kariai paliko palapinių miestelį ir paskelbė bado streiką reikalaudami išsiųsti juos atgal į Ukrainą“ rašo A. Caplijenko.

Kaip skelbta, 438 Ukrainos kariai Rusijos teritorijoje atsidūrė po mūšio su teroristais, kai traukėsi pasibaigus amunicijai. Dalis iš jų, pasak pranešimų, jau grįžo į Ukrainos tritoriją.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų