REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio rekordai – tai visuomenės būdas apdovanoti ir išgarsinti tuos, kurie atlieka išties įspūdingus arba visiškai beverčius dalykus. Bet yra ir tokių rekordų, kurių Gineso rekorduose nepamatysime. Tai šiurpą keliantys rekordai, kuriais nei vienas sveiko proto žmogus nesididžiuotų. Listverse.com pateikia 10 iš jų.

Pasaulio rekordai – tai visuomenės būdas apdovanoti ir išgarsinti tuos, kurie atlieka išties įspūdingus arba visiškai beverčius dalykus. Bet yra ir tokių rekordų, kurių Gineso rekorduose nepamatysime. Tai šiurpą keliantys rekordai, kuriais nei vienas sveiko proto žmogus nesididžiuotų. Listverse.com pateikia 10 iš jų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10. Padegėjas, kurio sukeltas gaisras nusinešė daugiausia gyvybių

Vidutinio amžiaus darbo neturintis Kim Dae Han iš Pietų Korėjos buvo paprasčiausias nevykėlis. Tačiau 2003-aisiais viskas pasikeitė. Tada jis už 6 dolerius nusipirko degalų ir įlipo į metro. Kai traukinys pasiekė stotį, K. D. Han padegė į pieno pakelį supiltą benziną ir išlaistė ant aplink sėdėjusių keleivių. Traukinys per keletą akimirkų užsiliepsnojo, užsidegusios sėdynės skleidė į itin nuodingus dūmus. Iš kitos pusės atvažiavęs traukinys taip pat pateko į šį pragarą. Išsigandęs traukinio mašinistas uždarė duris taip įkalindamas keleivius. Per šį gaisrą žuvo 125 žmonės, o kol Han buvo nuteistas, aukų skaičius išaugo iki 198.

REKLAMA

9. Ilgiausias vienutėje praleistas laikas

Įsivaizduokite save vienutėje praleidžiantį 23 valandas per parą. Kiek laiko taip galėtumėte gyventi? Mėnesį, gal du. Albertas Woodfoxas taip gyveno net 41 metus. Jis buvo patalpintas į Luizianos kalėjimo vienutę po sargybinio nužudymo. Į vienutes buvo patalpinti ir dar du nusikaltimu įtariami kaliniai: Robertas Kingas ir Hermanas Wallace‘as. R. Kingas buvo paleistas po 29-erių metų vienutėje, H. Wallace‘as – po 40, tačiau mirė laisvėje pabuvęs vos 3 dienas. Nors nėra A. Woodfoxo kaltės įrodymų, vyriškis vis dar leidžia laiką vienutėje ir netrukus ten jau bus praleidęs 42 metus. Jis tikisi, kad niekas šio rekordo nebepagerins.

REKLAMA
REKLAMA

8. Paskutinis už sodomiją myriop nuteistas žmogus

Johnas Smithas ir Jamesas Prattas – paskutinieji nuteisti mirties bausme už sodomiją. Visa tai nutiko 1835-aisiais, kai homoseksualumas buvo smerkiamas Dievo akivaizdoje. Vyrukai buvo pagauti namuose, iki kulkšnių nuleistomis kelnėmis, ir įmesti į kalėjimą. Paskubomis juos išklausius teisėjas priėmė sprendimą – mirties bausmę. Nusikaltimas buvo toks didelis, kad jį teko įvardinti „švelnesniu“ variantu – zoofilija. Lapkričio 27-ąją vyrai buvo pakarti, o vienas paskutinių juos aplankiusių žmonių buvo rašytojas Charlesas Dickensas, vėliau aprašęs jų įkalinimą „Bozo apybraižose“. J. Smithas ir J. Prattas mirė galvodami, kad pasaulis pamirš jų vardus, tačiau taip nenutiko – liko liudijimas, kaip barbariškai ir bereikalingai Anglijoje buvo atimamos gyvybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Jauniausias nuteistasis

Ilgus metus besitęsiantys narkotikų karai Meksikoje – žiaurūs ir nusinešantys daugybę gyvybių. Labiausiai baugina vis augantys paauglių žudikų skaičiai. Dažniausiai dėl skurdo jie priversti tapti žiauriais teroristais. Tokią reputaciją pelnė ir Edgaras Jimenezas Lugo. Būdamas 14-os Lugo tapo jauniausiu žinomu žudiku ir nuteistuoju. 2009-aisiais jis buvo suimtas už 4 vyrų nužudymą. Jaunuolis nukirto galvas 4 asmenims, o jų kūnus pakabino po tiltu. Pirmąją žmogžudystę jis atliko būdamas vos 11 metų, pagal sutartį Lugo dirbo liūdnai pagarsėjusiai gaujai ir už atliktus nešvarius darbelius gaudavo per mėnesį 200 dolerių. Dėl savo amžiaus ir auklėjimo Lugo – moraliai nekaltas dėl padarytų nusikaltimų. Jis buvo priverstas žudyti, jei norėjo išsaugoti savo gyvybę. O kiek dar tokių kaip Lugo Meksikos narkotikų karuose?

REKLAMA

6. Vyriausias žmogžudys

2009-aisiais Laura Lundquist tapo vyriausia žinoma žmogžude Amerikoje, kai uždusino 100-metę moterį, su kuria dalijosi kambariu. Dar ir dabar faktai apie įvykusią nelaimę nėra visiškai aiškūs. Manoma, kad 98-erių demencija serganti Laura norėjo kambaryje gyventi viena, metų metus ji tyčiojosi iš kartu gyvenusios moters, grasino ją nužudyti, galop vieną naktį plastikiniu maišeliu apvyniojusi moteriai galvą ją uždusino. Tuo tarpu slaugos namų, kuriuose moterys gyveno, darbuotojai teigia, kad jos buvusios geriausios draugės. Manoma, kad L. Lundquist į žmogžudystę galėjo pastūmėti jos liga.

Laukite tęsinio

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų