REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad ir toliau gins poziciją dėl tradicinių šeimos vertybių apsaugos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad ir toliau gins poziciją dėl tradicinių šeimos vertybių apsaugos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinome, kad pasaulyje daugėja žmonių, palaikančių mūsų poziciją dėl tradicinių vertybių, kurios tūkstantmečiais buvo dvasinis, moralinis kiekvienos tautos civilizacijos pamatas, apsaugos“, – sakė V.Putinas metiniame Pranešime Federaliniam susirinkimui.

REKLAMA

Pasak jo, kalbama apie tradicines šeimos vertybes, „ne tik materialinį, bet ir dvasinį gyvenimą, humanizmo ir pasaulio įvairovės vertybes“.

„Šiandien daugelyje šalių persvarstomos moralės ir dorovės normos, nyksta nacionalinės tradicijos, skirtumai tarp valstybių ir kultūrų. Iš visuomenės dabar reikalaujama ne tik sveikai pripažinti kiekvieno teises į sąžinės, politinių įsitikinimų ir asmeninio gyvenimo laisvę, bet ir būtinai pripažinti gėrio ir blogio – savo prasme priešingų sąvokų – lygiavertiškumą“, – sakė V.Putinas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, „toks tradicinių vertybių ardymas iš viršaus nulemia negatyvias pasekmes visuomenei ir savo esme yra nedemokratinis“.

Rusija neleis niekam įgyti karinės viršenybės

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Maskva neleis niekam įgyti prieš ją karinę viršenybę.

„Niekas neturėtų puoselėti iliuzijų dėl galimybės įgyti karinę viršenybę prieš Rusiją. Mes to niekada neleisime“, – sakė prezidentas, skaitydamas metinį pranešimą Federaliniame Susirinkime.

„Rusija atsakys į visus šiuos iššūkius – ir politinius, ir technologinius“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusija stengiasi būti lydere, bet nepretenduoja į supervalstybės vardą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį netiesiogiai sukritikavo Jungtines Valstijas, pareiškęs, jog Rusija siekia būti lydere, bet nesirengia mokyti kitų šalių, kaip joms derėtų gyventi.

„Visuomet didžiavomės savo šalimi, tačiau nepretenduojame į kažkokios supervalstybės vardą, kuris suprantamas kaip pretenzija į pasaulinę ar regioninę hegemoniją. Nesikėsiname į niekieno interesus, niekam neperšame savo globos ir niekieno nemėginame mokyti gyventi“, – sakė prezidentas, skaitydamas metinį pranešimą Federaliniame Susirinkime.

„Stengsimės būti lyderiai, gindami tarptautinę teisę, siekdami pagarbos valstybės suverenitetui, tautų savarankiškumui ir savitumui“, – pabrėžė V.Putinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų