REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainoje dabar svarbiausia surengti dialogą tarp prezidento, vyriausybės, opozicijos ir visuomenės, ir Europos Sąjunga (ES) pasirengusi paskatinti tokį dialogą, pareiškė ES išorės politikos vadovė Catherine Ashton (Ketrin Ašton).

REKLAMA
REKLAMA

„Mes liekame čia ir stebėsime padėtį Ukrainoje“, – sakė ji trečiadienį žurnalistams Kijeve.

REKLAMA

C.Ashton pabrėžė, kad svarbu yra paleisti sulaikytuosius dar nebaigus tyrimo, taip pat teisingai ištirti jėgos panaudojimą prieš taikius mitinguojančius žmones.

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius taip pat kviečia visas politines jėgas, visuomenę ir dvasininkus į visos tautos dialogą.

„Kviečiu visų politinių jėgų atstovus, šventuosius tėvus, visuomenės atstovus į bendrą nacionalinį dialogą, – sakoma valstybės vadovo trečiadienį paskelbtame pranešime. – Aš asmeniškai esu pasirengęs tokiam apskritajam stalui“.

REKLAMA
REKLAMA

V.Janukovyčius atskirai kreipėsi į opoziciją: „Dėl kompromiso siekio kviečiu opoziciją neatsisakyti, neiti supriešinimo ir ultimatumų keliu“.

Prezidentas užtikrino, kad valdžia veiks „tik įstatymo ribose ir niekada nepanaudos jėgos prieš taikius susirinkimus“.

„Kaip Ukrainos prezidentas, Konstitucijos garantas, padarysiu viską, ko reikia, kad šalis veiktų normaliai, kiekvieno jos piliečio teisės ir interesai būtų apginti, užtikrinta taika ir ramybė mūsų valstybėje“, – pabrėžė V.Janukovyčius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų