REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Atsisakęs pasirašyti Ukrainos asociacijos sutartį su Europos Sąjunga prezidentas Viktoras Janukovyčius išdavė šalies žmones, sako vienas iš Ukrainos opozicijos lyderių Arsenijus Jatseniukas.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijoje Vilniuje penktadienį A.Jatseniukas pareiškė, jog susivienijusi opozicija skelbia "kruviną karą" šalies prezidentui V.Janukovyčiui, kuris "niekada neatsisuks į Europą".

REKLAMA

Su dabartiniu prezidentu bus kovojama "parlamentiniais ir neparlamentiniais" būdais, ir bus siekiama, kad prezidento rinkimus 2015 metais laimėtų kitas politikas, kuris grąžintų Ukrainą į Europą.

"Aišku, kad šitas prezidentas pardavė Ukrainos likimą ir ateitį, siekdamas išlaikyti savo galią ir norėdamas išlaikyti prezidento postą ir po 2015 rinkimų. Ir jis tai padarė spaudžiamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino. Šitas prezidentas, aš turiu omenyje V.Janukovyčių, išdavė Ukrainos žmones Jis pardavė mano šalį. Prezidentas V.Putinas yra nugalėtojas", - spaudos konferencijoje sakė A.Jatseniukas.

REKLAMA
REKLAMA

"Ukrainai yra didžiulis iššūkis - kur pasukti. V.Janukovyčius niekada nepasisuks į Europą. Jis padarė viską, kad pasuktų Ukrainos kryptį į niekur. Ir čia opozicija turi pagrindinį tikslą - kad naujas prezidentas, naujas parlamentas ir nauja Vyriausybė pasirašytų susitarimą su ES. Tai yra mūsų tikslas, mes tvirtai pasiryžę, susivienijusi opozicija tvirtai tiki, kad pasieks šį tikslą. Laukia kruvinas karas su prezidentu, bet nepaisant to mes esame pasiruošę kovoti už Ukrainos žmonių ateitį", - kalbėjo A.Jatseniukas.

Kitas Ukrainos opozicijos atstovas Vitalijus Kličko spaudos konferencijoje sakė, kad dabartinio Ukrainos prezidento V.Janukovyčiaus nejaudina ukrainiečių likimas, jis siekia tik valdžios interesų, todėl kiekvieno opozicijos atstovo ir kiekvieno ukrainiečio tikslas - atvesti Ukrainą į Europą, tik, pridūrė, į Europą ji ateis be V.Janukovyčiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Šimtai tūkstančių ukrainiečių šiuo metu stovi aikštėje, įvairiose vietose ne tik Ukrainoje, bet pasaulyje (...) Tai buvo geresnio gyvenimo šansas, buvo kovos su korupcija šansas, buvo šansas, kad šalyje būtų įstatymų viršenybė, kad kiekvienas turėtų darbą ir perspektyvą. Tačiau gaila, šiandien tas šansas sužlugdytas, jį sužlugdė šiandieninė valdžia ir prezidentas V.Janukovyčius", - sakė V.Kličko.

Ukrainos vyriausybė praėjusią savaitę paskelbė nusprendusi atidėti planuotą asociacijos sutarties su ES pasirašymą, argumentuodama būtinybe stiprinti prekybą su Rusija.

REKLAMA

Vis dėlto Ukrainos prezidentas nusprendė atvykti į Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje, ir tai suteikė vilties, kad jis paskutinę minutę gali pasirašyti susitarimą.

Tačiau Europos Sąjungos (ES) vadovai Vilniuje ketvirtadienį neįtikino Ukrainos prezidento pasirašyti istorinę asociacijos ir laisvos prekybos sutartį. Ukrainoje dėl tokio valdžios sprendimo į protestus miestų aikštėse plūsta žmonės.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų