REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis šeštadienį pareiškė, kad tragedija Rygoje, kai įgriuvus prekybos centro „Maxima“ stogui žuvo dešimtys žmonių, prilygsta žmogžudystei, todėl atsakingos institucijos turėtų ją tirti atitinkamai.

REKLAMA
REKLAMA

Duodamas interviu Latvijos televizijai, A.Bėrzinis apgailestavo, kad to prekybos centro, esančio Latvijos sostinės vakariniame Zuolitūdės rajone, statytojai dabar mėgina išvengti atsakomybės.

REKLAMA

„Pasaulyje po tokių nusikaltimų paprastai niekas nežiūri į antspaudus ir parašus ant statybos dokumentų. Pasirašę asmenys patenka į tardymo izoliatorius“, – griežtai pareiškė šalies vadovas.

A.Bėrzinis sakė pripažįstantis Latvijos statybininkų profesionalumą, tačiau pridūrė, kad į ketvirtadienį įvykusios prekybos centro griūties tyrėjų grupę reikia įtraukti nepriklausomus užsienio ekspertus, kurie niekaip nebūtų susiję su vietos statybų verslu.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip matėte, gamta čia niekuo dėta. Buvo normalus vakaras, tiktai ūkanotas. Tai nelaimė, kurią sukėlėme mes patys“, – sakė prezidentas.

A.Bėrzinis pabrėžė, kad policija negali sau leisti tirti šią baudžiamąją bylą pusę metų.

„Per pusę metų kaltųjų dėl šios katastrofos geležinė gynyba jau bus visiškai išskleista. Namai griūva pietuose, kur juos stato iš saulėje džiovintų molinių plytų ir mėšlo“, – pažymėjo jis.

Prezidentas tragediją prekybos centre susiejo su daugelį metų klestėjusiu politinės atsakomybės stygiumi ir valstybės valdymo problemomis, ypač visų lygių vykdomojoje valdžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų demokratijoje yra tik teisės, tačiau ne atsakomybė. Nėra nė vieno atsakingo. Tai nenormalu“, – piktinosi jis.

Tačiau A.Bėrzinis džiaugėsi, kad nelaimės akimirką Latvijos žmonės pademonstravo didelę vienybę.

„Latvijos žmonės vieningi. Čia nėra tautybių. Žmonės įrodė, kad viskas yra gerai. Blogai organizuota įstatymų leidyba – ji tikriausiai skaičiuoja parašus“, – sakė valstybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų