REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiasis gyvenimo dešimtmetis daugeliui yra abejonių, blaškymosi, bulvių ir makaronų laikotarpis. Kaip jis prabėgo žmonėms, kurie šiuo metu vadovauja svarbiausioms pasaulio valstybėms? „PolicyMic“ portalas surinko jų jaunystės faktus.

Trečiasis gyvenimo dešimtmetis daugeliui yra abejonių, blaškymosi, bulvių ir makaronų laikotarpis. Kaip jis prabėgo žmonėms, kurie šiuo metu vadovauja svarbiausioms pasaulio valstybėms? „PolicyMic“ portalas surinko jų jaunystės faktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Barackas Obama, JAV prezidentas

1983 m. baigęs politikos mokslų studijas Kolumbijos universitete B. Obama persikraustė į Čikagą, kur dirbo su neturtingoms bendruomenėms, nukentėjusiomis dėl vietinės plieno gamyklos uždarymo. Iki 1988-ųjų, kai įstojo į Harvardo Teisės mokyklą, jis dar spėjo pakeliauti, įskaitant ir giminių aplankymą Kenijoje.

REKLAMA

Vladimiras Putinas, Rusijos prezidentas

V. Putinas norėjo dirbti žvalgyboje dar nepabaigęs aukštosios mokyklos, bet į KGB nuėjo dirbti tik pabaigęs teisės studijas Leningrado valstybiniame universitete. Iš pradžių dirbo sekretoriate, vėliau kontržvalgyboje. Ten jis praleido daugiau nei dešimtmetį, taigi šis žmogus jaunystėje, ko gero, išvengė savęs ieškojimo ir nerimastingo blaškymosi.

Angela Merkel, Vokietijos kanclerė

A. Merkel savo būsimą pirmąjį vyrą Ulrichą sutiko vos dvidešimties – 1974 metais. Jie abu studijavo fiziką. Po trejų metų susituokė – iš dalies dėl to, kad toks buvo VDR reikalavimas norint gyventi kartu. A. Merkel mėgstamiausias alkoholinis gėrimas universitete buvo degtinė su vyšnių sultimis. Baigusi studijas A. Merkel dirbo padavėja ir kartu su vyru gyveno 30 kv. m. kambaryje su bendro naudojimo vonios kambariu.

REKLAMA
REKLAMA

Davidas Cameronas, Jungtinės Karalystės premjeras

Baigęs Oksfordo universitetą su aukščiausio lygio diplomu D. Cameronas praleido penkerius metus dirbdamas Konservatorių partijos tyrimų skyriuje. Apie jį partijoje atsiliepiama kaip apie talentingą ir stropų darbuotoją, tačiau universitete jis priklausė Bullingdono klubui, kuris garsėjo vakarėliais ir vandališkais pokštais. D. Cameronas visuomet atsisako kalbėti apie ten praleistą laiką.

Benjaminas Netanyahu, Izraelio premjeras

Dar prieš sukankat 20 metų B. Netanyahhu įstojo į kariuomenę ir tarnavo elitiniame dalinyje. Jis dalyvavo keliose svarbiose operacijose, pavyzdžiui 1972 m. vadavo užgrobtą lėktuvą ir vadovo vienam reidui giliai Sirijos teritorijoje. Palikęs kariuomenę B. Nretanyahu JAV studijavo architektūrą ir verslo administravimą Masačiusetso technologijos universitete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Hassanas Rouhani, Irano prezidentas

H. Rouhani pats mokėjo už savo studijas Teherano universitete ir įgijęs teisės bakalauro laipsnį keliavo po šalį agituodamas prieš šachą ir už ajatolą Khomeini. Dėl politinių pažiūrų jis daugybę kartų buvo suimtas. Galiausiai jam, kaip ir Paryžiuje gyvenusiam ajatolai, teko palikti šalį. H. Rouhanis studijavo Škotijoje ir teigiama, kad laisvai kalba persų, anglų, arabų kalbomis bei šiek tiek prancūziškai, vokiškai bei rusiškai.

Xi Jinpingas, Kinijos komunistų partijos generalinis sekretorius

Xi Jinpingas yra Xi Zhongxuno – vieno iš Komunistų partijos įkūrėjų – sūnus. Kaip ir daugelis to meto „intelektualaus jaunimo“, jis buvo išsiųstas dirbti į provincijos kaimą. Jis mokėti valstietiškų vertybių ir, kaip teigiama, gyventi ir lauko sąlygomis. Vėliau jis studijavo cheminę inžineriją bei Marksizmą ir ideologinį auklėjimą Pekine.

REKLAMA

Kim Jong-unas, Šiaurės Korėjos lyderis

Didelė dalis Kim Jong-uno gyvenimo yra paslaptiga, įskaitant ir jo gimimo metus (1982), kurie gali būti parinkti simboliškai. Jis mokėsi Kim Il-sungo kariniame universitete ir galbūt kartu su tėvu Kim Jong-ilu dalyvaudavo karinėse inspekcijose iki jam sukako 30 metų. Visus savo titulus jis įgavo per keletą valandų Darbininkų partijos posėdyje 2010 metais, kadangi ėmė silpti jo tėvo sveikata. Jis tapo generolu, Centrinės karinės komisijos pirmininko pavaduotoju ir Partijos centrinio komiteto nariu.

Kim Jong-unas buvo karštas Čikagos „Bulls“ krepšinio klubo fanas. Su buvusia klubo žvaigžde Denisu Rodmanu jis susitiko 2012-aisiais, kai šis atkeliavo į Šiaurės Korėją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų