REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Buvusi NBA žvaigždė Dennisas Rodmanas (Denisas Rodmanas) šeštadienį grįžo į Kiniją iš Pchenjano, kur buvo penkias dienas ir susitiko su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong-Unu (Kim Čen Unu), tačiau neparsivežė ten kalinamo amerikiečio Kennetho Bae (Keneto Baė).

REKLAMA
REKLAMA

Ekscentriškasis buvęs „Chicago Bulls“ žaidėjas iš Šiaurės Korėjos atskrido į Pekino oro uostą, ir pasirodė su cigaru lūpose, pranešė AFP fotografas.

REKLAMA

Laukusiai reporterių miniai jis parodė dešimtis nuotraukų, kurių kai kuriose yra įsiamžinęs su Kim Jong-Unu – maždaug 30 metų lyderiu, kurį vadina savo draugu, bet greit supyko, pažėrė įžeidimų ir nuėjo į automobilių stovėjimo aikštelę.

„Ne mano darbas jį parvežti“, – atsakė jis, paklaustas apie 45-erių K.Bae.

Anksčiau šeštadienį Šiaurės Korėjos oficialioji naujienų agentūra KCNA citavo Kim Jong-Uno žodžius, kad D.Rodmanas „gali bet kada lankytis KLDR (Šiaurės Korėjoje) ir maloniai leisti dienas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešta, kad D.Rodmanas padėkojo Kim Jong-Unui už „geros valios amerikiečių atžvilgiu pareiškimą“ ir įteikė jam ir jo žmonai dovaną. Abu jie taip pat drauge stebėjo krepšinio rungtynes.

Pastaruoju metu intensyvėjo spėlionės, kad D.Rodmanas bandys pasinaudoti užsimezgusia draugyste su Kim ong-Unu ir padėti išlaisvinti kalinamą korėjiečių kilmės amerikietį K.Bae.

„Grįšiu ten. Bandysiu ištraukti tą žmogų“, – gegužę apie įžymybes rašančiai interneto svetainei TMZ sakė daugybę tatuiruočių turintis D.Rodmanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paleisti K.Bae jis taip pat ragino „Twitter“, kur parašė: „Raginu Šiaurės Korėjos aukščiausiąjį lyderį ar, kaip jį vadinu, Kim, padaryti gerą darbą ir paleisti Kennethą Bae“.

Kelionių verslu užsiimantis K.Bae, kurio korėjietiškas vardas yra Pae Jun-Ho (Paė Džun-Ho), buvo areštuotas 2012 metų lapkritį, atvykęs į šios komunistinės valstybės šiaurės rytuose esantį Rasono uostamiestį.

Šiaurės Korėja, kurioje draudžiami raginimai atsiversti į kokį nors tikėjimą, nurodė, kad K.Bae yra krikščionis evangelikas ir atsivežė „kurstytojiškos“ medžiagos.

REKLAMA

Anksčiau šiais metais jis buvo nuteistas 15-ai metų sunkiųjų darbų, dėl kaltinimų, kad bandė nuversti Šiaurės Korėjos režimą.

Japonijos naujienų agentūra „Kyodo“ citavo tokius D.Rodmano Pchenjane pasakytus žodžius: „Gailiuosi dėl fakto, kad jis (K.Bae) yra laikomas, ir jo būklės, ... bet atvykau ne vien dėl to“.

D.Rodmano palydoje per šią kelionę, kurią parėmė viena internetinė lošimų firma, buvo kanadietis Michaelas Spavoras (Maiklas Speivoras), kuris vadovauja švietimo mainų schemai „Pchenjano projektas“, ir Josephas Terwilligeras (Džozefas Terviligeras), Niujorke įsikūrusio Kolumbijos universiteto neurologijos profesorius adjunktas.

REKLAMA

J.Terwilligerio puslapyje universiteto interneto svetainėje yra nuotrauka, kurioje jis įamžintas su fraku ir grojantis tūba; jame taip pat nurodoma, kad jis veda seminarus apie „Žmogaus genetikos loginį pagrindimą“.

Šveicarijoje išsilavinimą įgijęs Kim Jong-Unas, kaip pranešama, yra didelis krepšinio ir klubo „Chicago Bulls“, su kuriuo D.Rodmanas ir Michaelas Jordanas (Maiklas Džordanas) 10-ajame dešimtmetyje tris kartus laimėjo NBA čempionų titulą, gerbėjas.

Lankydamasis Šiaurės Korėjoje prieš pusę metų, D.Rodmanas pasiskelbė Kim Jong-Uno „draugu visam gyvenimui“ ir apkabino jį po Pchenjane drauge stebėtų krepšinio rungtynių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D.Rodmanas sulaukė daugelio JAV komentatorių pašaipų dėl pirmosios savo kelionės į Šiaurės Korėją, kuri įvyko tvyrant didelei įtampai dėl Kim Jong-Uno izoliuoto komunistinio režimo paleistų raketų ir branduolinių bandymų.

Tuo metu viename entuziastingame komentare apie Kim Jong-Uno ir D.Rodmano susitikimą KCNA citavo buvusios „Chicago Bulls“ žvaigždės žodžius, kad jis apgailestauja dėl aklavietės JAV ir Šiaurės Korėjos santykių srityje.

Šiaurės Korėja ir JAV niekada nebuvo užmezgusios diplomatinių santykių.

Praėjusią savaitę į Šiaurės Korėją siekti K.Bae paleidimo turėjo nuvykti JAV pasiuntinys, bet Pchenjanas iš anksto neįspėjęs tą kvietimą atšaukė. Šiaurės Korėja nurodė, kad bendros JAV ir Pietų Korėjos karinės pratybos „aptemdė atmosferą“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų