REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pusės metų dukrelę pasmaugusiai lenkei – 25 metai nelaisvės

Vos pusmečio sulaukusi mergaitė Magda Wasniewska žuvo ne dėl nelaimingo atsitikimo ar motinos neatsargumo, o dėl tyčinių motinos veiksmų, - nutarė Katowicų (Lenkija) apygardos teismas. Jos motina žudikė Katarzyna Wasniewska (kuriai nusikaltimo metu buvo 23 metai) nuteista 25 metams, - praneša Gazeta.pl..

REKLAMA
REKLAMA

Teismas atsižvelgė į belgų ekspertų išvadas, kad vidaus organų pažeidimai atsirado dėl deguonies trūkumo, kuris atsiranda smaugimo metu. Anot teismo, tai buvo įžūlus ir tikslingas veiksmas.

REKLAMA

„ Esame visiškai tikri, kad ji kalta dėl jai inkriminuojamo nužudymo. Todėl noriu pasakyti, kad esame tikri 100 procentų. Jei būtume tiri 99 procentais, ji nebūtų nuteista, - sakė teisėjas, skelbdamas nuosprendį.

Vaikas, kuris nuteistosios vertinimu, „sužlugdė jos ateitį“. Kaip nurodė teismas, moteris norėjo susigrąžinti ankstesnį gyvenimą, nes gimus kūdikiui jis pasikeitė.

Teismas nustatė, kad Katarzyna W. Naršė internete, į paieškos sistemas įvesdama frazes: „kaip nužudyti be pėdsakų“, „ar galima nužudyti nepaliekant pėdsakų“ ir pan. Kaip pabrėžiama, moteris, žudydama savo pačios vaiką, nebuvo ištikta šoko – užkasdama dukters kūnelį ji apgalvotai užsidėjo pasiruoštas pirštines, vėliau aktyviai reiškėsi žiniasklaidoje, klaidino pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA

Katarzyna W. , kuri apie tariamą savo dukters dingimą, ją neva pagrobiant, melagingai pranešė policijai 2012 metų sausio 24 dieną. Už mergaitės radimą buvo žadamas apdovanojimas, jos daug dienų ieškojo keli šimtai policininkų.

Vasarį motina jau pripažino, kad vaikas negyvas, parodė kūno slėptuvę – apleisto namo griuvėsius prie geležinkelio. Tačiau ji teigė, kad mirtis tebuvo nelaimingas atsitikimas - mergaitė neva tiesiog iškrito jai iš rankų ir atsitrenkė galvyte į slenkstį. Kaltinimą palaikęs prokuroras prašė šiai nusikaltėlei skirti 30 metų nelaisvės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų