REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiais metais Ukrainos nepriklausomybės ir šios šalies valstybės vėliavos diena neapsiėjo be lietuviškų akcentų.

Šiais metais Ukrainos nepriklausomybės ir šios šalies valstybės vėliavos diena neapsiėjo be lietuviškų akcentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tik ką praėjusį savaitgalį Ukrainos Donecko srities Dimitrovo mieste žinomo aitvarų meisto iš Lietuvos Tado Surkio vadovaujama komanda aitvarų pagalba skraidino rekordinio dydžio Ukrainos, ES ir Lietuvos vėliavas, didžiausios iš jų plotas siekia 600 kv. m.

REKLAMA

Tai įvyko minint Ukrainos nepriklausomybės ir Ukrainos valstybės vėliavos dienas, taip pat Dimitrovo miesto ir Šachtininko dienas.

Šių švenčių proga Dimitrovo miesto gyventojai nuo penktadienio galėjo matyti virš miesto skraidančią didžiulę Ukrainos vėliavą, o šeštadienį Lietuvos aitvarininkai pakėlė į dangų tris nemažesnio dydžio vėliavas: Ukrainos, ES ir Lietuvos.

Šiuo istoriniu įvykiu labai susidomėjo Ukrainos žiniasklaida, stebėti rekordo atvyko Ukrainos nacionalinių rekordų komiteto atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Lietuvos ambasadoriaus Ukrainoje P.Vaitiekūno, šiomis dienomis dalyvavusio Ukrainos Dimitrovo mieste vykstančiuose oficialiuose renginiuose, ši akcija simbolizuoja lietuvių ir ukrainiečių ilgalaikę draugystę ir glaudžius ryšius, šiuo metu pirmininkaujančios ES Tarybai Lietuvos paramą Ukrainos siekiui integruotis į Europos Sąjungą.

Primename, kad 2011 metų kovo 11 d. virš Kijevo 200 metrų aukštyje aitvarų pagalba buvo skraidinamos dvi 400 m2 Lietuvos ir Ukrainos vėliavos.

Akcija „Pakelk akis į dangų“ vyko Kijevo miesto Venecijos saloje ir buvo įrašyta į Ukrainos nacionalinių rekordų knygą. Dimitrovo mieste vykusi aitvarų akcija pasiekė naują rekordą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų