REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidurio Indonezijoje šeštadienį išsiveržus ugnikalniui, kuris spjaudėsi karštais pelenais ir akmenimis, žuvo penki žmonės, pranešė vienas pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Rokatendos kalno mažytėje Paluės saloje iki raudonumo įkaitę pelenai, sparčiai krisdami į netoliese esantį paplūdimį, pražudė tris suaugusius ir du vaikus, nurodė Vulkanologijos centro vadovas Surono (Suronas).

REKLAMA

Apie 7 tūkst. gyventojų turinčioje saloje Rokatenda laikomas pavojingu ugnikalniu nuo pernai spalio, žmonėms draudžiama lankytis teritorijoje, esančioje trijų kilometrų spinduliu nuo kraterio.

Iš Bandungo miesto Javos saloje Suronas telefonu naujienų agentūrai AFP sakė, kad minėtoje saloje dirbantys jo darbuotojai pranešė apie penkis žuvusius, buvusius draudžiamoje zonoje.

Anot jo, nežinia, ką tie žmonės veikė toje zonoje, kai ugnikalnis išsiveržė.

"Mes radome suaugusiųjų palaikus, o vaikų vis dar ieškome; tai daryti sunku, nes ten itin karšta", - aiškino Surono, kuris kaip ir daugelis indoneziečių turi vieną vardą.

REKLAMA
REKLAMA

Ugnikalnio išsiveržimas prasidėjo šeštadienį 4 val. 27 min. vietos (23 val. 27 min. penktadienį Lietuvos) laiku ir tęsėsi beveik keturias valandas, pažymėjo Surono, kuris dar pridūrė, kad ugnikalnio pelenai išplito apie porą kilometrų nuo kraterio.

Indonezijos salyne yra dešimtys aktyvių ugnikalnių; per jį tarp Ramiojo ir Indijos vandenynų eina vadinamasis Ugnies žiedas - juosta, pasižyminti dideliu tektoniniu aktyvumu.

Pavojingiausias šioje šalyje ugnikalnis yra Merapio kalnas vidurio Javoje; 2010 metais per virtinę jo išsiveržimų žuvo daugiau kaip 350 žmonių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų