REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį BNS patvirtino oficialiais diplomatiniais kanalais gavęs pranešimą, kad per išpuolį Pakistane žuvo lietuvis alpinistas.

"Gavom oficialų patvirtinimą iš Vengrų ambasados Pakistane. Kūno atpažinimas dar neįvykęs, bet artimiausiu mietu turi įvykti atpažinimo procedūra", - BNS sakė L.Linkevičius.

Pasak jo, žuvusiojo kūno atpažinimo procedūroje dalyvaus Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidentas Saulius Damulevičius - jis taip pat vyko į ekspediciją Pakistane. Kaip pranešta sekmadienį, tarp 10 žuvusių alpinistų yra lietuvis Ernestas Markšaitis.

BNS pirmadienį pavyko trumpam susisiekti su S.Damulevičiumi - jis teigė kol kas įvykio komentuoti negalintis ir laukiantis skrydžio iš Gilgito į Islambadą.

REKLAMA
REKLAMA

Pakistano policija pranešė, kad išpuolis buvo įvykdytas vieno aukščiausių kalnų pasaulyje, Nanga Parbato, bazinėje stovykloje, Gilgito-Baltistano Diamero rajone.

REKLAMA

Užsienio reikalų ministerijos pirmadienį išplatintame pranešime teigiama, kad į Pakistaną pirmadienio naktį išvyko Lietuvos ambasadorius Turkijoje.

Gilgit Baltistano vidaus reikalų ministras Attauras Rehmanas (Atauras Rehmanas) sekmadienį pranešė, kad per išpuolį Šiaurinėje Pakistano dalyje žuvo 10 užsieniečių ir jų gidas pakistanietis: vienas lietuvis, trys ukrainiečiai, du slovakai du kinai, vienas nepalietis ir vienas kinų kilmės amerikietis. Vėliau pirmadienį pareigūnai patvirtino, kad nužudytųjų užsieniečių tapatybės nustatytos. Nužudytų turistų palaikai sekmadienį buvo išskraidinti į Islamabadą, o iš ten išsiųsti į savo šalis.

REKLAMA
REKLAMA

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė Pakistano Talibanas, taip atkeršijęs už savo lyderio pavaduotojo mirtį per Jungtinių Amerikos Valstijų bepiločio lėktuvo reidą praėjusį mėnesį.

Užsienio reikalų ministerija praneša, kad Lietuvos ambasadorius Turkijoje šiąnakt atvyko į Pakistaną. Užsienio reikalų ministerijos konsulinė tarnyba pasirengusi suteikti žuvusiojo artimiesiems visą būtiną informaciją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų