REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakistane sušaudytos ekspedicijos organizatoriai patvirtino lietuvio alpinisto E. Markšaičio mirtį

Talibai prisiėmė atsakomybę už alpinistų nužudymą

( papildyta 20:05) Tarptautinė Nanga Parbat ekspedicijos 2013 organizatoriai patvirtino, kad vienas iš nužudytųjų buvo lietuvis Ernestas Markšaitis. Taip pat žuvo du slovakai, 3 ukrainiečiai ir kinai, bei vienas nepalietis ir pakistanietis.

( papildyta 20:05) Tarptautinė Nanga Parbat ekspedicijos 2013 organizatoriai patvirtino, kad vienas iš nužudytųjų buvo lietuvis Ernestas Markšaitis. Taip pat žuvo du slovakai, 3 ukrainiečiai ir kinai, bei vienas nepalietis ir pakistanietis.

REKLAMA

„Deja, patvirtiname informaciją, kad buvo nužudytas vienas mūsų ekspedicijos narys Ernestas Markšaitis iš Lietuvos“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskiroje pranešė ekspedicijos narė Aleksandra Dzik.

Šiaurės Pakistane nuo nežinomų užpuolikų kulkų žuvo dešimt užsieniečių. Pirminiais duomenimis įvykio vietoje rasti   penki Ukrainos piliečiai ir vienas rusas. Keliautojai buvo užpulti pirmą valandą nakties viešbutyje.

Patekę į nesaugomą pastatą įsiveržėliai aukų nesirinko. Kitų žuvusių tapatybė nustatinėjama. Užpultieji ruošėsi kopti į kalnus. Pas juos rasta alpinistinė įranga.

REKLAMA
REKLAMA

BBC: tarp nužudytų alpinistų yra lietuvis

BBC cituojami pareigūnai sako, kad vienas nužudytas turistas yra iš Lietuvos, penki iš Ukrainos ir trys iš Kinijos. Taip pat buvo nužudytas gidas, kuris yra kilęs iš Pakistano arba Nepalo. Vėliau BBC šią informaciją iš viešos erdvės išėmė.

REKLAMA

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos duomenis, tarp Pakistane nužudytų užsieniečių nebuvo lietuvių. Kaip naujienų agentūrai BNS sakė ministras Linas Linkevičius, šiuo metu turimais duomenimis, nužudytieji – kitų tautybių žmonės.

Talibanas prisiėmė atsakomybę

Pakistano Talibano judėjimas sekmadienį prisiėmė atsakomybę už devynių alpinistų iš užsienio nužudymą Himalajuose ir nurodė, kad šį išpuolį įvykdė anksčiau negirdėta viena jų grupuočių.

Šio islamistinio judėjimo atstovas Ehsanullah Ehsanas (Ihsanula Ihsanas) telefonu AFP pranešė, kad atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė "viena iš mūsų grupuočių, "Junood ul-Hifa".

REKLAMA
REKLAMA

Atstovas pridūrė, kad grupuotė šį išpuolį surengė siekdama atkeršyti už Pakistano Talibano lyderio pavaduotoją, kuris gegužės mėnesį buvo nukautas per JAV bepiločio orlaivio smūgį.

Šioje vietovėje į kalnus kopė ir du lietuviai

Vietovėje, kurioje įvyko tragedija, buvo du patyrę alpinistai iš Lietuvos – Saulius Damulevičius ir Ernestas Markšaitis.

Ekspedicijos organizatoriai po talibų išpuolių ekspedicijos„Facebook“ paskyroje pranešė, kad visi dalyviai, tiek šiuo metu esantys viešbutyje bei stovykloje, tiek lipantys į kalnus, yra saugūs.

Susisiekti  su vienu lietuviu – Ernestu Markšaičiu, kuris naktį turėjo praleisti kitoje stovykloje,  nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per išpuolį Pakistane žuvo penki ukrainiečiai

Tarp devynių turistų, kurie buvo nužudyti per precedento neturintį išpuolį paprastai taikiuose Pakistano Himalajuose, yra penki ukrainiečiai, sekmadienį sakė Ukrainos ambasadorius Islamabade.

"Buvo nužudyta mažiausiai 10 žmonių, kurių penki buvo Ukrainos piliečiai", - AFP sakė ambasadorius Volodymyras Lakomovas.

Pakistano policija pranešė, kad užpuolikai praėjusią naktį nužudė devynis turistus ir kad išpuolis buvo įvykdytas vieno aukščiausių kalnų pasaulyje, Nanga Parbato, bazinėje stovykloje, Gilgito-Baltistano Diamero rajone.

Manoma, kad tarp nužudytųjų dar yra kinų ir rusų.

http://www.youtube.com/watch?v=ODmiWp6QLsE

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų