REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieninteliai kandidatai į popiežius, nesusiteršę seksualinio išnaudojimo skandalu, yra kardinolai iš Austrijos ir Filipinų, teigė dvasininkų seksualinio išnaudojimo aukas ginanti grupė, kuria remiasi "telegraph.co.uk".

REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškėjo išsiaiškinus, kad iki 20 šaltinių Vatikane yra pasiruošę nutekinti daugiau konfidencialių dokumentų, kad būtų paviešinta korupcija. Kaip žinoma, popiežiaus Benedikto XVI liokajus pateko į kalėjimą Italijos žurnalistui perdavęs pavogtus dokumentus.

REKLAMA

JAV kovos su išnaudojimu grupė "The Survivors Network of those Abused by Priests" (SNAP) teigė, kad didžioji dauguma kardinolų yra susitepę dėl to, kad ignoravo kunigų nusikaltimų atvejus ir aktyviai bandė pridengti juos bei trukdė policijos ir prokurorų pastangoms įvykdyti teisingumą.

Tik du "papabili" ar kandidatai į popiežius, kurie nėra susiteršę seksualinio išnaudojimo skandalais, yra Filipinų kardinolas Luisas Antonijus Taglė (Luis Antonio Tagle) ir Austrijos kardinolas Kristofas Šionbornas (Christoph Schoenborn).

REKLAMA
REKLAMA

Grupė įvardino dar vieną Bažnyčios narį, kurio reputacija pakankamai nesutepta, tai - Dublino arkivyskupas Dieimedas Martinas (Diarmuid Martin).

Trečiadienį grupė paviešino daugybės kandidatų, kurie dangstė pedofilija įtariamus kunigus, sąrašą. Jame minimi kardinolai iš JAV, Australijos, Kanados, Ganos, Meksikos ir kitų valstybių.

Šiuo metu pasaulis iš daugiau nei 150 Vatikane susirinkusių kardinolų laukia sprendimo dėl konklavos pradžios datos.

Jeigu naujasis popiežius nebus pakankamai įsipareigojęs skaidrumui ir susidorojimui su korupcija bei nepotizmu, jo laukia iššūkiai dėl galimo Vatikano slaptų dokumentų nutekinimo, laikraščiui "La Repubblica" sakė šaltinis iš Vatikano.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų