REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kinijos Charbino mieste gruodžio 23 dieną svečius pradėjo priiminėti 29-asis tarptautinis Charbino ledo ir sniego festivalis. Oficialus festivalio atidarymas numatytas sausio 5 dieną, tačiau beveik visos ledo ir sniego figūros jau užbaigtos. Kai kurie laimės kūdikiai jau spėjo pabūti įvykių vietoje, ir Internetas mirga naujomis fantastiškomis didžiulių ledo rūmų fotografijomis. Šiais metais, kuriant 600 tūkstančių kvadratinių metrų pramogų kompleką, buvo panaudota 180 tūkstančių kubinių metrų ledo ir 150 tūkstančių kubinių metrų sniego, praneša agentūra „Xinhua“.

REKLAMA
REKLAMA

Charbinas yra vienas iš ledo ir sniego kultūros centrų pasaulyje. Geografiškai jis stovi Šiaurės Rytų Kinijoje Heilongjiang provincijoje, kur jaučiama šalto Sibiro vėjo įtaka.Vidutinė vasaros temperatūra yra +21,2 C, žiemos - −16,8 C. Kai kada žiemos naktį temperatūra nukrinta iki −38 C.

REKLAMA

Festivalis organizuojamas nuo 1963 metų, tačiau iš pradžių jis vykdavo nereguliariai (pavyzdžiui, nevyko per Kultūrinę revoliuciją), o 1985 metais tradicija atnaujinta. Oficialiai festivalis prasideda sausio 5 dieną ir tęsiasi vieną mėnesį. Tačiau apžiūrėti eksponatus dažnai leidžiama dar prieš festivalio atidarymą, o jeigu oro sąlygos palankios, eksponatai paliekami ilgesniam laikui. Ledo skulptūros apšviestos tiek moderniais lazeriais, tiek senoviniais ledo žibintais. Ant daugelio ledo statinių galima užsikarti ir net pavaikščioti viduje.

REKLAMA
REKLAMA

Festivaliuose buvo pasiekta ir Gineso rekordų. Štai 2007 metais ten buvo sukurta rekordinė 250 metrų ilgio ir 8,5 metrų aukščio kompozicija iš daugiau kaip 13000 kubinių metrų sniego. Skulptūrą sudarė dvi dalys: „Niagaros krioklys“ ir „Beringo sąsiaurio kirtimas“, primena „Vikipedija“.

O šiek tiek piečiau Charbino, nacionaliniame miške Tszinyuetan Jilin provincijoje tuo pačiu metu vyksta dar viena kasmetinė šventė – Jingyue pasaulinis sniego festivalis.

Pasakiškos ledo skulptūros ir statiniai iš tonų suspausto sniego sukuria tikros pasakos atmosferą. Čia katalikų ir musulmonų šventovės iš sniego, soboras, panašus į Maskvos Vasilijaus Palaimintojo soborą, yra Europos pilių ir didžiulių, strimagalviais lekiančių sniego žirgų.

Čia dar iš peties darbuojasi didelės architektų grupės, kad suspėtų prieš Naujuosius metus užbaigti visus darbus, perduoda „The Daily Mail“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų