REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad žadėtoji pasaulio pabaiga jau visai arti, rašo tinklalapis businessinsider.com. Apie tai, kad pasaulio pabaigos idėja „užkrečiama“ galima spręsti iš to, kaip panikuodami žmonės perka žvakes ir kitus išgyvenimui ekstremaliomis sąlygomis reikalingus daiktus bei kaip aktyviai pasiturintys turistai plūstelėjo į Machu Pikču miestą Centrinėje Amerikoje tikėdamiesi užsiimti geriausias vietas pasaulio pabaigos stebėjimui. Tinklalapis businessinsider.com pateikia vietų sąrašą, kuriose tikėtina prasidėtų pasaulio pabaiga, tad gerų apokalipsinių atostogų kelionių!  

REKLAMA
REKLAMA

Bugarašo kalnas, Prancūzija

Ši vieta išgarsėjo kaip teritorija, kurią pasaulio pabaiga neabejotinai aplenks, tad iš čia stebėti apokalipsę būtų tikrai įdomu. Tiesa, yra šiokių tokių nepatogumų, dėl itin didelio pasaulio pabaigos fanatikų susidomėjimo šiuo kalnu, gruodžio 21-ąją visos prieigos į šią vietą bus uždarytos. Vienintelė vieta, kur bus galima patekti – nedidelis miestelis kalno papėdėje.

REKLAMA

Kopanas, Honduras

Gvatemaslos ir Hunduro pasienyje esantis Kopano miestas turistams turi labai aiškią žinią – „Centrinėje Amerikoje apokalipsė jau seniai ne naujiena ir anksčiau ar vėliau tai ištinka visus gražiausius miestus.“ Šio mirusio miesto vaizdai palieka nepamirštamą įspūdį turistams, mat didelis ir klęstintis prasidėjus paslaptingos ligos epidemijai ištuštėjo stebėtinai greitai. Tokį staigų civilizacijos sunykimą drąsiai galima pavadinti pasaulio pabaiga.

REKLAMA
REKLAMA

Vredeforto krateris

Nors garsioji majų apokalipsė ir grasina pabaigti mūsų žemiškas dieneles, kur kas didesnė grėsmė žemei yra kokio nors milžiniško dangaus kūno nukritimas. Vredeforto krateris, esantis Pietų Afrikoje, yra vienas geriausių įrodymų, kad pasaulio pabaigos „atėjimas iš dangaus“ labai realus dalykas. http://www.youtube.com/watch?v=G5ZpL9p4M9M

Vezuvijaus ugnikalnis, Italija

Po storu lavos sluoksniu palaidotos gyvenvietės, augalai, gyvūnai, žmonės – tokį vaizdą išvydo archeologai tyrinėdami Pompėją. Iš atrastų lavoje sustingusių žmonių pozų buvo matyti, kad gamtos stichija juos užklupo netikėtai, o išsigelbėti nebuvo jokios vilties. Į Pompėją pasaulio pabaiga atėjo netikėtai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pripetė, Ukraina

Pripėtė – miestas, kuriame gyveno atominės Černobylio elektrinės darbininkai. Po 1986 įvykusios atominio reaktoriau avarijos ši gyvenvietė pateko į draudžiamą zoną. Vieta, kuri buvo 50 tūkst. žmonių namai, staiga tapo negyvenama radioaktyve dykyne.  

Hirosima, Japonija

Istoriniai kadrai iš Hirosimos – nenuginčijamas įrodymas, kad pasaulio pabaiga gali įvykti vos per keletą akimirkų, mat po 1945 metais čia numestos atominės bombos čia neliko akmens ant akmens, tūkstančiai žmonių žuvo ar buvo mirtinai apnuodyti radiacija. Hirosima (ir Nagasakis) yra vienintelė vieta pasaulyje, kur buvo įvyko tokio masto radioaktyvus sprogimas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų