REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Naują Šiaurės Korėjos raketos bandymą sukritikavo ir Kinija su Rusija, praneša agentūra AFP.

Naują Šiaurės Korėjos raketos bandymą sukritikavo ir Kinija su Rusija, praneša agentūra AFP.

REKLAMA

Kinija apgailestauja dėl raketos starto, kuris buvo atliktas nepaisant didžiulio tarptautinės bendrijos susirūpinimo, trečiadienį Pekine sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas. Jis pabrėžė, kad taiką ir stabilumą Korėjos pusiasalyje įmanoma pasiekti tik dialogo keliu.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos užsienio reikalų ministerija taip pat pareiškė labai apgailestaujanti dėl raketos paleidimo. Tai esą neprisidės prie stabilumo stiprinimo ir turės neigiamų padarinių situacijai regione. "Nepriimtina, kad raketos bandymas buvo atliktas nepaisant JT rezoliucijos 1874, kuri draudžia Šiaurės Korėjai ilgojo nuotolio raketų bandymus", - teigiama pareiškime. Maskva paragino Pchenjaną atsisakyti tolesnių žingsnių, prieštaraujančių JT Saugumo Tarybos rezoliucijoms. "Kitos pusės" taip pat paragintos vengti akcijų, kurios gali padidinti įtampą.

Prieš tai Pchenjanas, nepaisydamas tarptautinės kritikos, paleido ilgojo nuotolio raketą. Šiaurės Korėjos duomenimis, tai yra nešančioji raketa, skirta išvesti palydovą. Vakarų valstybės tuo tarpu spėja, kad tai yra neleistinas raketos bandymas, susijęs su Šiaurės Korėjos branduoline programa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų