REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruzijos prokurorai ketvirtadienį buvusiam ministrui ir dviem kariuomenės vadovams pateikė kaltinimus įgaliojimų viršijimu, skelbia „Reuters“. Opozicija teigia, kad taip naujoji vyriausybė vykdo politinį susidorojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Per parlamento rinkimus praeitą mėnesį milijardieriaus Bidzinos Invanišvilio vadovaujama koalicija nugalėjo valdančiąją prezidento Michailo Saakašvilio partiją. Naujasis ministras pirmininkas žadėjo pradėti bylas prieš buvusius valdančiuosius, įtariamus įvairiais nusižengimais.

REKLAMA

M. Saakašvilis devynerius metus dominavo Gruzijos politikoje ir jo sąjungininkai teigia, kad naujoji B. Ivanišvilio vyriausybė pradėjo „raganų medžioklę“.

Prokurorai buvusiam vidaus reikalų ir gynybos ministrui Bačui Achalajai, Gruzijos ginkluotųjų pajėgų jungtinio štabo viršininkui Georgijui Kalandadzei ir dar vienam kariuomenės vadui pateikė kaltinimus įgaliojimų viršijimu. B. Achalajai dar pateikti kaltinimai ir neteisėtu asmens sulaikymu.

REKLAMA
REKLAMA

B. Achalajos advokatas sakė, kad jo klientas atsakė į visus prokurorų klausimus ir nepripažįsta savo kaltės. Advokatas pridūrė, kad Tbilisio teismas penktadienį spręs dėl ikiteisminio sulaikymo sąlygų.

Už įgaliojimų viršijimą galima skirti iki aštuonerių metų laisvės atėmimo, o B. Achalajai gali grėsti iki 12 metų nelaisvės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų