REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Cunamis, kurį sukėlė už tūkstančių kilometrų prie Kanados įvykęs žemės drebėjimas, pasiekė Havajų salas, skelbia BBC. Kol kas apie nuostolius nepranešama.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios cunamio bangos salas pasiekė apie 22.30 val. šeštadienį vakare vietos laiku (10.30 val. sekmadienį Lietuvos laiku). Pirmųjų bangų aukštis buvo apie 15 centimetrų, o vienoje vietovėje siekė 76 centimetrus. Prognozuojama, kad didžiausios cunamio bangos gali būti apie 180 centimetrų aukščio. Buvo raginama žmonės skubiai evakuoti į aukštesnes vietoves.

REKLAMA

Nusiritus pirmajai cunamio bangai Havajų gubernatorius Brajanas Šacas (Brian Schatz) socialiniame tinkle pranešė, kad vanduo slūgsta, bet priminė, kad paprastai pirmoji cunamio banga nėra didžiausia. Cunamio bangos gali kartotis dar apie šešias ar septynias valandas. Praėjus valandai po cunamio bangavimo pradžios Honolulu meras sakė, kad dar negalima leisti žmonėms grįžti namo. Pasak jo, „tai ne tikslusis mokslas“ ir reikia įvertinti vėlesnę informaciją.

Cunamį sukėlė 7,7 balo pagal Richterio skalę žemės drebėjimas, kuris sukrėtė prie Kanados vakarinės pakrantės esančias salas. JAV geologinių tyrimų tarnyba pranešė, kad virpesių epicentras buvo už 200 kilometrų nuo Kanados vakarinės pakrantės, 11 kilometrų gylyje. Drebėjimas vyko apie 3.00 val. Grinvičo laiku (5.00 val. Lietuvos laiku), o po jo sekė 5,8 balo pakartotinis smūgis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų