REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Maskvos apygardos teismas ketvirtadienį davė leidimą sulaikyti Konstantiną Lebedevą - opozicijos judėjimo „Kairysis frontas“ lyderio Sergejaus Udalcovo bendražygį, kuris kaltinamas sąmokslo prieš Kremlių rengimu, skelbia „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

K. Lebedevas sulaikytas bus iki gruodžio 16 dienos. Teisėjas nusprendė, kad jam iškelti kaltinimai yra pagrįsti. Jeigu K. Lebedevas būtų laisvėje, jis gali daryti spaudimą liudininkams, sunaikinti įrodymus ar pabėgti, teigė teisėjas.

REKLAMA

K. Lebedevo advokatai bandė susitarti dėl namų arešto ar paleidimo į laisvę draudžiant išvykti iš šalies. Advokatai ketina apskųsti sprendimą aukštesniame teisme. Pagal Rusijos įstatymus, tai turi būti padaryta per dešimt dienų.

Opozicijos aktyvistas buvo sulaikytas spalio 17 dieną. Jis kaltinamas bandymu suorganizuoti masines riaušes. Jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.

S. Udalcovas po apklausos trečiadienį buvo paleistas į laisvę. Jam buvo nurodyta neišvykti iš Maskvos. „Kairiojo fronto“ lyderis tvirtina, kad jis yra stebimas ir „šeši ar septyni žmonės jį visur seka“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų