REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indijos vyriausybė siūlo bausti visą abortą pasidariusios moters šeimą, pranešė „The Telegraph“.

Indijos vyriausybė siūlo bausti visą abortą pasidariusios moters šeimą, pranešė „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip siekiama sumažinti didėjantį lyčių disbalansą. Indijoje mergaitės laikomos finansine našta, nes tėvai nerimauja dėl nelegalios, bet vis dar labai paplitusios tradicijos ištekinant dukras joms skirti didžiulius kraičius.

REKLAMA

Manoma, kad pastarąjį dešimtmetį Indijoje buvo atlikta apie 8 mln. abortų mergaičių besilaukiančioms moterims. Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, Indijoje dvigubai daugiau mergaičių nei berniukų miršta nesulaukusios penkerių metų amžiaus. 1961 metais tūkstančiui naujagimių berniukų teko 976 mergaitės, o iki 2011 metų šis skaičius sumažėjo iki 914 mergaičių.

Pagal dabartinius įstatymus, baudžiami abortus arba kūdikio lyties nustatymą ultragarsu atlikę gydytojai. Švelniausia bausmė yra maždaug 19 JAV dolerių bauda, o griežčiausia - treji metai laisvės atėmimo. Tačiau per pastaruosius 10 metų buvo teisiami tik 463 žmonės, ir Indijos moters ir vaiko vystymosi ministerija nori bausti šeimos narius, kurie verčia moteris pasidaryti abortą.

REKLAMA
REKLAMA

Ministerijos atstovo teigimu, dar nieko nenuspręsta, bet šeima galėtų būti baudžiama laisvės atėmimu nuo šešių mėnesių iki septynerių metų. Bausmė priklausytų nuo to, ar šeima tik dalyvavo nustatant kūdikio lytį, ar ir vertė atlikti abortą.

Kritikai teigia, kad dėl tokio įstatymo moterys taptų dar labiau pažeidžiamos. Jos turėtų apkaltinti šeimos narius ir už tai sulauktų keršto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų