REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Amerikos Valstijų rezidentas Barachas Obama išreiškė liūdesį dėl astronauto Neilo Armstrongo mirties. Išplatintame pareiškime sakoma, kad jis buvo „žmogus, kuris parodė mums, kokią didžiulę galią turi vienas mažas žingsnis."

REKLAMA
REKLAMA

„Neilas buvo vienas iš didžiausių Amerikos didvyrių - ne tik savo epochos, bet per visą šalies istoriją“, - sakė B.Obama pareiškime, rašo politico.com.

REKLAMA

„Ir kai Neilas įžengė žingsnį Mėnulio paviršiuje pirmą kartą, jis parodė tokį žmogaus pasiekimo momentą, kuris niekada nebus pamirštas", - sakė B.Obama. prezidentas teigė, kad pirmojo Mėnulyje išsilaipinusio astronauto pasiekimas yra didelis stimulas ir toliau tyrinėti tai, ko dar nepažįstame, bet paskata kitiems kosmoso tyrimams.

N. Armstrongas – erdvėlaivio  „Apollo 11“ misijos vadas ir pirmasis žmogus vaikščiojęs Mėnulyje  mirė šeštadienį, būdamas 82 metų amžiaus.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš mirtį 82 metų astronautas nenoriai kalbėjo apie 1969 metais įvykdytą misiją į Mėnulį ir yra buvo sutikęs duoti tik keletą interviu apie šią kelionę, rašo AFP.

Tačiau Australijos Buhalterių kompanijai (CPA) pavyko vyrą įkalbėti nusifilmuoti vienos valandos trukmės interviu, kuriame kosmonautas pasakoja apie nusileidimą ir pirmuosius savo žingsnius Mėnulyje.

„Likus mėnesiui iki „Apollo 11“ paleidimo mes nusprendėme, kad galėtume pabandyti nusileisti Mėnulio paviršiuje“, – pasakoja N. Armstrongas šią savaitę pasirodžiusiame filme, kuris buvo nufilmuotas praėjusiais metais.

Vyras pasakoja manęs, kad įgula turėjo 90 procentų tikimybę saugiai grįžti į Žemę. „Tačiau maniau, kad yra tik 50 procentų tikimybė, kad Mėnulyje pavyks sėkmingai nusileisti iš pirmo karto“, – prisimena N. Armstrongas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų