REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą penktadienį užsienio reikalų ministrai iš viso Amerikos žemyno susitiks aptarti į aklavietę patekusį Juliano Assange'o klausimą, dėl kurio jau kurį laiką nesutaria Jungtinė Karalystė ir Ekvadoras, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Ekvadoras suteikė politinį prieglobstį tinklalapio „WikiLeaks“ įkūrėjui J. Assange'ui, kuris jau du mėnesius gyvena Ekvadoro ambasadoje Londone, tačiau Jungtinė Karalystė pareiškė neleisianti jam saugiai išvykti iš šalies.

REKLAMA

Švedija apkaltino J. Assange'ą išžaginimu ir pareikalavo jo ekstradicijos.

23 Amerikos Valstybių Organizacijos (OAS) nariai balsavo už susitikimą Vašingtone. JAV buvo tarp trijų narių, kurios tam priešinosi.

Ekvadoras pareiškė, kad, jeigu J. Assange'as bus perduotas Švedijai, gali būti pažeistos jo žmogaus teisės.

OAS generalinis sekretorius Jose Miguelis Insulza sakė, kad penktadienį susitikime jie spręs „problemą, kilusią, kai Ekvadorui buvo pagrasinta apie galimą įsiveržimą į jo ambasadą Londone“.

REKLAMA
REKLAMA

Ekvadoras gavo laišką iš Jungtinės Karalystės, kuriame pranešama apie galimą ambasados politinio statuso panaikinimą ir policijos veiksmus siekiant areštuoti J. Assange'ą.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerija tvirtina, kad laiškas buvo išsiųstas tam, kad Ekvadoras susipažintų su visais Didžiosios Britanijos teisiniais aspektais, apie kuriuos jis turėtų žinoti.

Didžiosios Britanijos atstovas OAS Philipas Bartonas pažymėjo, kad Jungtinė Karalystė ir toliau bendradarbiaus su Ekvadoru, „kad galėtų draugiškai ir sėkmingai išspręsti šį klausimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų