REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi dar vieną šunelį. Japonų Akita veilsės šunį, vardu  Jumė (svajonė) jam padovanojo  Japonijos Akita prefektūros gubernatorius Norichisa Satakė. Jis tikisi, kad šunelis „įneš savo indėlį plėtojant Rusijos ir Japonijos santykius“, praneša RIA Novosti.  Taip pat pranešama, kad vardą naujajam augintiniui išrinko pats Rusijos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Filme „Chakito“ išgarsėjusios veislės šuo Rusijos atstovams buvo perduotas Maskvos Šeremetjevo oro uoste. Esą taip japonai padėkojo V. Putinui už Rusijos pagalbą nuo stipraus žemės drebėjimo ir cunamio pereitų metų kovą nukentėjusiam šiaurės rytų Japonijos regionui. V.Putinas, padėkojęs gubernatoriui už dovaną, pažadėjo nusiųsti jam sibirinių veislės katiną.

REKLAMA

Rusijos prezidentas iki šiol turėjo du šunis  – labradorą Koni ir bulgarų aviganį Bafi, kurį jam padovanojo Bulgarijos ministras pirmininkas Boiko Borisovas, kai V. Putinas 2010 metų lapkritį lankėsi šioje šalyje.

Dovana ieškoti susitarimo nepadės

„Tikimasi, kad rytų Azijos regionas, įskaitant Rusiją ir Japoniją, ateityje taps pasaulinės ekonomikos centru. Tikiuosi, kad ši dovana įneš tam tikrą indėlį plėtojant Rusijos ir Japonijos santykius“, – cituoja gubernatoriaus N. Satakė žodžius apie šių metų rugsėjį planuojamą šio regiono lyderių susitikimą  Japonijos ambasada.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ar japonų dovana Rusijos prezidentui padės japonams derybose pasiekti norimų rezultatų – abejotina. Rusijos žiniasklaida praneša, kad šios šalies užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir jo kolega iš Japonijos Koitiro Gembu, šeštadienį susitikę Sočyje susitarė tęsti derybas, bet po to iš Rusijos pusės vėl pasipylė griežti pareiškimai.

„Rusijos oficialūs asmenys neketina atsisakyti lankymosi Kurilų salose. Protestai, kurie pasigirdo iš Tokijo ryšium su ministro pirmininko Dmitrijaus Medvedevo  apsilankymu, nepadeda kurti atmosferos, kuri reikalinga normaliam dialogui, užuominos, kad reikia liautis ten važinėti – juo labiau“, – po derybų pareiškė S. Lavrovas.

Rusijos ministras pirmininkas D. medvedevas Kurilų salose su darbo vizitu lankėsi liepos 3 dieną. Tą pačią dieną Japonijos užsienio reikalų ministras K. Gemba pareiškė, kad „šis vizitas priešarauja mūsų pozicijai, kad tai – šiaurinė Japonijos teritorija“. D. Medvedevas į tai atsakęs, kad jam tai visai nerūpi, kadangi jis lankėsi teritorijoje, kuri priklauso Rusijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų