REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sojuz TMA–22“ kapsulė su trimis Tarptautinės kosminės stoties (TKS) įgulos nariais penktadienio popietę sėkmingai nusileido Kazachstane.Kapsulė nusileido netoli planuotos nusileidimo vietos. Ji į Žemę parskraidino rusų kosmonautus Antoną Škaplerovą ir Anatolijų Ivanišiną bei JAV Nacionalinės aeronautikos kosminės erdvės tyrimo administracijos (NASA) astronautą Daną Burbanką, informavo Rusijos kosminių skrydžių valdymo centras.„Įgula skrydžio ir nusileidimo metu jautėsi gerai, kosmonautai yra geros nuotaikos, oro sąlygos nusileidimo vietoje Kazachstane yra normalios“, – sakė Federalinės oro transporto agentūros atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Trys lėktuvai, 14 sraigtasparnių ir septynios pagalbos komandos transporto priemonės buvo dislokuotos teritorijoje siekiant užtikrinti greitą iš kosmoso grįžusios kapsulės paiešką.

REKLAMA

Po preliminaraus medicininio patikrinimo kosmonautai pirma buvo nuskraidinti į netoli esantį Karagandos aerodromą, o vėliau į netoli Maskvos esantį Čkalovo karinį aerodromą.

Kitoje TKS misijoje dalyvaus Rusijos kosmonautai Genadijus Padalka ir Sergejus Revinas bei NASA astronautas Josephas Acaba. Jų skrydis numatytas gegužės 15 dieną.

Naujieji TKS įgulos nariai prisijungs prie nuo gruodžio TKS dirbančių JAV kosmonauto Dono Pettito, rusų kosmonauto Olego Kononenkos ir Europos kosmoso agentūros nario Andre Kuiperso. Jie TKS praleido 147 dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų