REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Indijos vandenyne įvyko galingas 8,6 balo stiprumo žemės drebėjimas. Paskelbtas cunamio pavojus Indonezijoje sukėlė tikrą paniką. Po kelių valandų regioną sukrėtė 8,3 balo stiprumo pakartotinis smūgis ir cunamio pavojus buvo pratęstas. Vis dėlto po kelių valandų pavojus atšauktas.

Indijos vandenyne įvyko galingas 8,6 balo stiprumo žemės drebėjimas. Paskelbtas cunamio pavojus Indonezijoje sukėlė tikrą paniką. Po kelių valandų regioną sukrėtė 8,3 balo stiprumo pakartotinis smūgis ir cunamio pavojus buvo pratęstas. Vis dėlto po kelių valandų pavojus atšauktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 16:45) BBC praneša, kad cunamio pavojus yra atšauktas.

(Papildyta 16:35) Indonezijos krantus pasiekė trys nedidelės iki 80 centimetrų aukščio cunamio bangos. Nedidelė vos 10 centimetrų aukščio cunamio banga pasiekė ir Tailando Andamanų jūros pakrantę.

REKLAMA

Iš pradžių cunamio pavojus buvo paskelbtas dėl 8,6 balo žemės drebėjimo. Po kelių valandų regioną sukrėtė 8,3 balo stiprumo pakartotinis smūgis ir cunamio pavojus buvo pratęstas.

Ramiojo vandenyno cunamių centras patarė Indijos vandenyno valstybių vyriausybėms „imtis atitinkamų veiksmų“.


(Papildyta 14:55) Žmonės iš Indonezijos pakrančių regionų yra sėkmingai evakuoti. Jiems šiuo metu pavojaus nėra. Kol kas nėra pranešimų apie galimas žemės drebėjimo aukas ir patirtus nuostolius.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 14:30) Indonezijos geofizikos agentūra pratęsė cunamio pavojų dar dviem valandoms. Kai kurie seismologai ir toliau teigia, kad cunamis yra mažai tikėtinas. Nepaisant to, kitų seismologų manymu, cunamis yra realus.

(Papildyta 13:30) Indonezijos prezidentas Susilo Bambangas Yudhoyono praneša, kad cunamio grėsmės šiuo metu nėra, bet situacija ir toliau stebima.

(Papildyta 13:10) Provincijoje, kurioje yra žemės drebėjimo epicentras, gyventojai praneša, kad požeminis smūgis truko apie penkias minutes. „Kai kurie bando evakuotis, kai kurie meldžiasi už savo vaikus, dar kiti panikuoja. Visur susidarė transporto kamščiai, nes žmonės bando nusigauti kuo toliau nuo pakrantės“, – pranešama iš Ačeho.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad vis dar yra grėsmė, kad cunamis gali smogti penkioms regiono provincijoms: Ačehui, Šiaurės Sumatrai, Vakarų Sumatra, Bengkulu ir Lampungui. Pranešama, kad cunamio gali būti ir išvengta.

(Papildyta 12:55) „Al Jazeera“ praneša, kad Tailande jau paskelbta Andamano pakrantės evakuacija. Ši vietovė yra itin populiari turistų ir poilsiautojų vieta. Vietinė valdžia ragina žmones laikytis kuo atokiau nuo jūros ir persikelti į aukštesnes vietas.

(Papildyta 12:50) Ačeho provincijoje ir toliau tvyro panika. Žmonės skubiai renkasi daiktus ir skuba pasitraukti iš žemumų. Gatvėse susidarė spūstys. Šiuo metu ir toliau nėra aišku, ar cunamio pavojus yra realus.

REKLAMA

(Papildyta 12:45) Pasak Jungtinių Valstijų įspėjimo apie cunamio pavojų centro, tokio galingumo žemės drebėjimai gali sukelti padarinių viso Indijos vandenyno baseino teritorijoje.

Galingi smūgiai užfiksuoti netoli Indonezijos, Ačeho provincijoje. JAV  Geologijos tyrimų centro teigimu, žemės drebėjimo epicentras yra 495 km nuo kranto, o seisminis judėjimas užfiksuotas 33 km gylyje.

Dėl cunamio padarinių perspėtos visos Indijos vandenyno valstybės, įskaitant Australiją, Pakistaną, Somalį, Madagaskarą. Spėjama, kad padarinius gali justi net Jungtinės Karalystės gyventojai.

REKLAMA

Indonezija (nuotr. blogspot.com)Indonezija (nuotr. blogspot.com)

Naujienų agentūrai „Al Jazeera“ žurnalistas iš Sirijos Hasibuanas pranešė, kad Sumatros saloje kilo panika ir žmonės bėga iš pastatų, gatvėse tvyro sumaištis.

Socialiniame tinkle „Twitter“ pasirodė pranešimų apie tai, kad žemės drebėjimas buvo juntamas Singapūre, Tailande, Malaizijoje ir Indijoje.

Naujienų agentūra taip pat praneša, kad šiame regione buvo 2004 metų gruodžio 26 įvyko 9,1 stiprumo žemės drebėjimas, kuris nusinešė net 230 tūkst. žmonių gyvybių.

JAV Ramiojo vandenyno cunamio perspėjimų centras teigė, kad nėra aišku, ar susiformuos galinga banga.

Papildysime

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų