REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų užsienio reikalų ministras Williamas Hague kritikavo Jungtinės Karalystės piliečius, kurie kelionių užsienyje metu šalies atstovybėms ir ambasadoms skambina absurdiškiausiais klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Įvairios konsulines paslaugas teikiančios institucijos pateikė aibę įvairiausių užklausų, kurios stulbina keistumu ir absurdiškumu. Antai britų ambasada Graikijoje sulaukė skambučio iš brito, siekiančio išsiaiškinti, kaip pastatyti vištidę, Vengrijoje ne vienas britų turistas klausinėjo, kaip vengriškai ištarti „Aš myliu tave“.

REKLAMA

Visgi viena „opiausių“ turistų „problemų“ – viešbučiuose paliekami dirbtiniai dantys, dantų protezai ir panašūs objektai.

Užsienio reikalų ministras W.Hague gana griežtą kalbą sakė naujojo vasaros krizių centro Londone atidarymo proga. Planuojama, kad šis krizių centras padės spręsti tautiečiams užsienyje iškilusias problemas.

Anot vyriausybės, naujajame centre dirbs dvigubai daugiau personalo, kurio pagrindinė užduotis – padėti britams spręsti įvairias kritines situacijas, nepriklausomai nuo to, kuriame pasaulio kampelyje jie randasi.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pasidžiaugė naujojo centro efektyvumu ir išreiškė viltis, kad piliečiai supras, kad britų atstovybių darbuotojų gyvenimo jie tikrai nepalengvina užversdami juos užklausomis, eikvojančiomis darbuotojų laiką ir nedidelius turimus išteklius.

Kaip pavyzdį, W.Hague pateikė pastabą, kad tikrai ne britų atstovybių užsienyje užduotis yra rezervuoti staliuką restorane vakarienei ar surasti, kas galėtų išpurkšti viešbučio kambarį nuo skruzdžių – tokį pageidavimą pernai išreiškė vienas Floridoje besilankantis britas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp W.Hague vardintų ambasadų darbuotojams nebejuokingų pokštų – ir žmonių, ieškančių šuns „auklės“, skambučiai, ir prašymai, kad „kas nors Romoje“ nueitų įmesti monetą į Trevio fontaną po to, kai britų sutuoktinių pora pamiršo tai padaryti savo kelionės metu ir nerimauja, kad tai gali pakenkti jų santuokos laimei.

Užsienio reikalų ministras priminė, kad krizių centro veikla, tikimasi, bus naudinga šalies piliečiams, kurie viešnagės užsienyje metu patiria gamtos nelaimių sukeltus nepatogumus ar nukenčia politinių neramumų metu, pavyzdžiui, karuose, politiniuose konfliktuose ar kitose situacijose.

Parengta pagal www.bbc.co.uk informaciją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų