REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų teismas patyrė nesėkmę, kai sužlugo viltys nuteisti tris asmenis, kaltintus nelegalios imigracijos organizavimu. Netekus trylikos galimų liudininkų – visi jie buvo deportuoti – kaltintojams nebeliko nė siūlo galo.

REKLAMA
REKLAMA

Visi trys kaltinamieji buvo suimti po 2010 metų rugsėjį įvykdytų policijos reidų Crawley mieste Vakarų Sussexe ir Cricket Lane degalinėje ant M25 kelio Surrey apylinkėse.

REKLAMA

Nepaisant policijos ir kaltintojų pastangų, Karališkoji apkaltos tarnyba pranešė nusprendusi neduoti teisman sugautųjų „kontrabandininkų“, nes neturinti pakankamai įrodymų, kad jie būtų nuteisti. Byla buvo nutraukta pirmadienį, visi trys kaltinamieji paleisti laisvėn.

Visi trys asmenys buvo sugauti didelės policijos reidų bangos metu, kai Jungtinės Karalystės (JK) pasienio tarnyba ėmėsi tirti įvairius migracijos atvejus Kento, Surrey ir Sussexo grafystėse. Tuomet buvo suimti 25 žmonės, kurių daugyma, manoma, yra Šri Lankos piliečiai.

REKLAMA
REKLAMA

JK pasienio tarnyba tuomet skelbė, kad didžiausia ligtol vykdyta tokio pobūdžio operacija: joje dalyvavo pusantro šimto teisėsaugos pareigūnų. Tyrimas po „žaibiškos“ operacijos truko apie aštuonis mėnesius, jo metu buvo siekiama atskleisti kelius, kuriais Crawley įdarbinimo agentūromis „tiekiami“ nelegaliai šalyje apsistoję ne Europos Sąjungos šalių piliečiai.

Vienas žmogus buvo apkaltintas dalyvavimu organizuojant nelegalų įvažimą į Jungtinę Karalystę, jų įdarbinimu ir neteisėtai įgyto turto slėpimu. Kitiems dviems buvo pateikti kaltinimai dalyvavimu organizuojant nelegalų imigraciją į JK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Karališkosios apkaltos tarnybos atstovų, kaltinimai buvo paremti aštuoniolikos nelegaliai Jungtinėje Karalystėje gyvenančių ir dirbančių žmonių liudijimais, tačiau didžioji dalis jų – net 13 – buvo deportuoti, todėl kaltinimams nebeužteko svorio. Galimybę skaityti tik raštiškus deportuotųjų liudytojų parodymus teisėjas Paulas Tainas atmetė jau ankstesnio teismo posėdžio metu.

Savo ankstesniąjame pareiškime teisme teisėjas P.Tainas taip pat kritikavo JK pasienio tarnybą, kuri net neapsvarstė, kad deportuoja žmones, kurie gali būti naudinti teismo proceso metu. Anot teisėjo, pasienio tarnybos darbuotojai net negalvodami įvykdė „savo pareigą“.

REKLAMA

JK pasienio tarnybos (JKPT) darbuotojai savo ruožtu atrėžė, kad sėkmingos operacijos metu buvo suimti 23 nelegaliai šalyje dirbantys ir gyvuojantys užseniečiai, o tuomet, kai ši byla pasiekė teismą, teisėjas kai kuriuos įkalčiais laikytus įrodymus nurodė esant niekiniais ir atmetė. Anot JKPT, būtent tada, dideliam tarnybos nusivylimui, Karališkosios apkaltos tarnyba nusprendė, kad bylą laimėti neįmanoma.

Pasienio tarnybos pranešime patikinama, kad bus atliktas nuodugnus atvejo tyrimas.

Parengta pagal www.bbc.co.uk informaciją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų