REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvę skandalingai pagarsėjusio interneto tinklalapio „Wikileaks“ įkūrėjo Juliano Assange'o advokatai padavė jį į teismą už tai, kad jis nesumokėjo jiems honorarų, praneša laikraščio „The Financial Times“ elektroninė versija.

REKLAMA
REKLAMA

Leidinio duomenimis, juridinės firmos „Finers Stephens Innocent“ advokatai pirmadienį nusiuntė atitinkamą ieškinį Londono Aukštajam teismui.

REKLAMA

„Mes vedėme su J. Assange'u visapusiškas ir ilgas derybas dėl nesumokėtų honorarų ir teismo išlaidų. J. Assange'as pakeitė gyvenamają vietą ir nepranešė apie tai advokatams, todėl mes nematome kitos alternatyvos kaip kreiptis į teismą“, - sakoma firmos pareiškime.

Didžiosios Britanijos Aukščiausiajame teisme trečiadienį prasideda dvi dienas truksiantys posėdžiai, kuriuose bus svarstoma „Wikileaks“ įkūrėjo apeliacija prieš jo išdavimą Švedijai, kur jis įtariamas seksualinio pobūdžio nusikaltimais. J. Assange'as savo kaltės nepripažįsta ir teigia, kad kaltinimus nulėmė politinės priežastys.

Australas J. Assange'as, išgarsėjęs visame pasaulyje, kai tinklalapis „Wikileaks“ paskelbė šimtus tūkstančių dokumentų apie karines kampanijas Afganistane ir Irake, taip pat slaptus JAV valstybės departamento pranešimus, buvo sulaikytas Londone 2010 metų gruodžio 7 d. Švedijos prašymu. Tų pačių metų gruodžio 16 d. jis buvo paleistas už užstatą. Nuo to laiko J. Assange'as gyvena namų arešto sąlygomis savo draugo, Londono klubo savininko žurnalisto Vaughano Smitho name užmiestyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų