REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos teisingumo ministerija atsisakė įregistruoti moterų judėjimą FEMEN, kuris visame pasaulyje išgarsėjo jo dalyvėms per įvairias protesto akcijas nusirengiant iki pusės.

REKLAMA
REKLAMA

„Geniai iš valstybinės registravimo tarnybos atsisakė įregistruoti moterų judėjimą FEMEN. Atsisakymo pagrindu tapo organizacijos tikslas, įrašytas programoje: vienyti moteris ginant savo teises ir kovojant su moterų diskriminavimu visuomenėje“, – savo tinklaraštyje pranešė FEMEN.

REKLAMA

Teisingumo ministerijos atsakyme nurodoma, kad šis organizacijos tikslas „gali būti suprastas kaip kviečiantis pažeisti visuomenės tvarką ar kitų žmonių teises ir laisves“.

FEMEN mano, kad pasaulio demokratinė visuomenė bus smarkiai nustebinta, Ukrainos valdininkams jos pagrindinius principus įvertinus kaip ekstremistinius.

FEMEN žada toliau kovoti, kad Teisingumo ministerija įregistruotų moterų organizaciją nekeičiant jos tikslų apibrėžimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarąjį kartą į tarptautinės bendruomenės dėmesį FEMEN aktyvistės pateko gruodžio pabaigoje, kai Minske surengė protestą prie KGB pastato. Tos dienos vakare tris merginas pagrobė, kaip įtariama, baltarusių KGB, jas mušė ir baugino ir paleido tik kitą rytą nuošalioje Baltarusijos vietovėje.

FEMEN judėjimas kilo 2008 metais, jaunoms studentėms ėmus protestuoti prieš sekso turizmą Ukrainoje, prostituciją ir panašų moterų išnaudojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų