REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kirgizijos prezidentas Almazbekas Atambajevas pareikalavo, kad JAV likviduotų savo karinę bazę Kirgizijoje, kai 2014 metais nustos galioti sutartis, kurios pagrindu ši amerikiečių bazė veikia.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš amerikiečiams pasakiau: arba pasitraukite 2014 metais, arba pasistatykite su Rusija ar kuria nors kita šalimi civilinį transporto mazgą. Mums nereikia jokių karinių bazių“, – pareiškė A. Atambajevas, kurį ketvirtadienį cituoja naujienų agentūra „Akipress“.

REKLAMA

Prezidentas taip pat mano, kad amerikiečių kariškių buvimas kelia grėsmę Kirgizijos saugumui. „Šios bazės laikymas net ir už 150 milijonų JAV dolerių per metus yra pernelyg pavojingas“, – pridūrė jis.

Aviacijos baze, kuri yra Manaso tarptautinio oro uosto teritorijoje Biškeke, amerikiečiai naudojasi nuo 2001 metų, aprūpindami savo kariuomenę Afganistane. Kaip rašo naujienų agentūra dpa, tai jau seniai nepatinka Rusijai, kuri irgi turi karinę bazę Kirgizijoje.

REKLAMA
REKLAMA

A. Atambajevas įspėjo, jog Amerikos ir Irano konflikto atveju bazės link

paleistos raketos gali sukelti pavojų Biškekui. Apie Rusijos kariškių buvimą šalyje prezidentas neužsiminė. Bet jis pažymėjo, jog Kirgizija nori kuo greičiau prisijungti prie Rusijos, Kazachstano ir Baltarusijos muitų sąjungos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų